Grand Theft Auto VI: Rendkívül fontos, veterán fejlesztő hagyta el a Rockstar Games-et: mit jelent ez a GTA 6 számára?!

Michael Unsworth, a Rockstar Games írásért felelős alelnöke, a LinkedIn-en jelentette be, hogy elhagyja a céget és egyben a Grand Theft Auto VI fejlesztését. A veterán szakember 16 éven át dolgozott a Rockstar-nál és nagyban hozzájárult a Grand Theft Auto és a Red Dead Redemption sorozatok sikeréhez. A bejelentés felveti a kérdést, hogy milyen hatással lesz ez a Grand Theft Auto VI fejlesztésére.

 

A videojáték-iparban ritkán történnek olyan események, amelyek komoly visszhangot váltanak ki, de Michael Unsworth, a Rockstar Games írásért felelős alelnöke, a LinkedIn-en történt távozási bejelentése minden bizonnyal ilyen – a Grand Theft Auto VI miatt is. Unsworth több mint 16 éven keresztül dolgozott a cégnél, és a Grand Theft Auto és a Red Dead Redemption franchise-ok fejlesztésében vállalt kulcsszerepet.

LinkedIn profilján Unsworth így mutatkozik be: „Mike egy tapasztalt író, aki több mint 16 évet töltött a Rockstar Gamesnél. Kreatív vezetőként dolgozott az ipar néhány kritikusok által elismert és kereskedelmi szempontból is sikeres franchise-án. Rendkívül jártas az interaktív történetmesélésben, a karakterfejlesztésben és a nyílt világú játéktervezésben, emellett sokoldalú tapasztalattal rendelkezik a kreatív csapatok irányításában.”

A távozás bejelentése óriási felzúdulást okozott a rajongók körében, akik attól tartanak, hogy a már így is sokat csúszó Grand Theft Auto 6 tovább fog késni. Mások azonban óvatosan optimisták, megjegyezve, hogy Unsworth távozása nem feltétlenül jelent katasztrófát, hiszen a projekten egyébként is számos tehetséges alkotó dolgozik.

A GTA VI megjelenésének dátuma továbbra is 2025-re van tervezve. Ha bármilyen változás történne ezzel kapcsolatban, természetesen az elsők között értesítünk mindenkit. Addig is, nincs ok a pánikra.

Forrás: GamingBible

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu