Denis Villeneuve Anakin Skywalker híresen béna szövegét idézte, annyira utálta a homokot a Dűne 2. forgatása alatt

MOZI HÍREK – Denis Villeneuve rendező mesélt a Dűne második részének forgatási körülményeiről. Különösen a homok okozta traumát emelte ki. A film előkészületei során több helyszínt is alaposan tanulmányoztak.

 

A Star Wars sorozat egyik legemlékezetesebb és legtöbbet kritizált és viccesen béna mondata, amely Anakin Skywalkertól származik, a homok iránti nemtetszését fejezi ki: „Nem szeretem a homokot. Túl durva, érdes és irritáló.” Denis Villeneuve ezt az érzést teljes mértékben osztja, ugyanis a Dűne második részének forgatása alatt rengeteg időt töltöttek homokdűnék között.

Az Empire magazinnak adott beszélgetés során Villeneuve kitért arra, hogy milyen óriási erőfeszítéseket tettek a visuálisan lenyűgöző dűnék megtalálása érdekében. A rendező, az operatőr Greig Fraser és a látványtervező, Patrice Vermette szinte végtelen órákat töltöttek a sivatagban, hogy a lehető legjobb dűnéket válasszák ki. „Minden egyes dűnének megvolt a maga speciális szükséglete, amit Greig és én is előre meghatároztunk. Patrice napokon át válogatta őket, mire megtaláltuk a tökéleteseket. Gyakorlatilag három bolondnak néztünk ki, de a végeredmény megérte” – mondta a rendező.

A film több helyszínen, többek között Abu-Dzabiban készült. Bár már az első résznél is használtak itt helyszíneket, ezúttal nem tértek vissza a korábbi díszletekhez. „Nem akartuk az előző film helyszíneit újrahasznosítani. Új tájakat kerestünk, hogy még autentikusabb legyen a történetünk,” nyilatkozta Vermette. Így tehát biztosak lehetünk abban, hogy a Dűne második része elképesztően valósághű lesz.

A Dűne 2 premierjét 2024. március 15-re tervezik az Egyesült Államokban, amely valószínűleg egy nappal korábban, március 14-én kerül bemutatásra hazánkban. Az eredeti premier időpontja ezt megelőzően lett volna, de a színészek sztrájkja miatt csúszás állt be.

Forrás: Empire

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu