A Techland reagál a Dying Light 2 mikrotranzakcióit érő kritikákra!

A lengyel stúdió kissé pofátlanul bővítette a Dying Light 2: Stay Human-t…

 

A legújabb frissítéssel a játék kapott egy crossovert a Payday-jel, amelynek harmadik része hamarosan megjelenik (és teljesen érthetetlen módon Denuvót is kap PC-n, miközben konstans internetkapcsolatot igényel, ebből adódóan teljesen feleslegesen kap plusz DRM-et…), de ezzel egy időben egy másik dolog is eljutott a Techland játékba. Egy új játékbeli pénznem, a DL pont is belépett a Dying Light 2-be, amivel a lengyelek le akarták cserélni a hagyományos prémium felszerelés megvásárlásának lehetőségét.

Erre a közönség érthető módon negatívan reagált (nincs is annál rosszabb, amikor a játék tisztán jelenik meg, majd utólag kap mikrotranzakciókat: ezt a pofátlan húzást az Activision Blizzard például a Crash Team Racing: Nitro-Fueleddel is megtette). Csakhogy akkora visszhangot keltett a közönség, hogy a Techlandnek reaáglnia kellett. Nézzük, hogy mit írnak a fejlesztők…

„Mint mindig, most is gyűjtjük visszajelzéseiteket, és meghallgatjuk aggodalmaitokat. Amennyire megértettük, a frusztráció nagy része a csomagok árazása és az ebből eredő maradék DL-pontok miatt van. Ennek a problémának a megoldása érdekében már elkezdtünk dolgozni néhány, a közösség által javasolt megoldáson. Például felülvizsgáljuk annak a mechanikáját, hogy a meglévő csomagokból egyes tételek megvásárlására is legyen lehetőség. Így, ha van felesleges DL-pontod, elköltheted őket más csomagokra is. Miért ne használhatnád Michonne katanáját, miközben egy csirkeként cosplayelsz? De ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni, mivel a fejlesztőknek időbe telik majd átdolgozni a rendszert. Addig is emlékeztetőül: több olyan csomag is van a boltban, amelyeket 500 DL-pontnál kevesebbért lehet megvenni, és amelyeket most is megragadhatsz – vagy várhatsz, amíg megvalósítjuk a fent javasolt megoldást,” írta a Techland.

Kifejtjük, mi is a baj: például a Firedevil bundle 750 DL pont. De 750 pontot nem lehet vásárolni, csak 1100-at, ami 10 dollár (euróból számítva 4 ezer forint). Persze, a nagyobb pontcsomagokon több a kedvezmény, szinte mindig marad maradék pont. Tymon Smektała, a franchise igazgatója hamarosan kérdezz-feleleket is tartani fog a témával kapcsolatban.

A Techland mohó.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu