Starfield: világhírű színész tűnt fel a játékban – miért érdemes várni november tizenegyedikét?!

Egy Starfield-játékos lenyűgöző dizájn-képességekkel elkészítette Leonardo DiCaprio hasonmását a Bethesda legújabb címében. Eközben vajon van okunk készülni november 11-re?

 

 

Egy Starfield-játékosnak sikerült megalkotnia Leonardo DiCaprio hasonmását a Bethesda legújabb RPG-jében. Tervezési bravúrja csak a legújabb példa a játék karakteralkotójának lenyűgöző rugalmasságát szemléltető példák hosszú sorában.

A Starfield folytatja a Bethesda hosszú hagyományát, miszerint a nyílt világú RPG-kben granuláris karakteralkotást kínál.

A legutóbbi ilyen lenyűgöző próbálkozás a Reddit-felhasználótól, BigChungusSupremex-től származik. Nemrég sikerült létrehoznia egy Leonardo DiCaprio hasonmást a Starfieldben. A rajongó fiatal DiCaprio-mása több ezer játékost lenyűgözött. Teljesítménye az r/Starfield subreddit címlapjára került a hétvégén. Az általános dicséret mellett sok rajongó, aki reagált erre a tervezési bravúrra, elkeseredésének is hangot adott. Mondván, ők maguk milyen kevés sikert értek el saját próbálkozásaik során, amikor játékban próbálták megalkotni a különleges arcokat…

Tegyük hozzá, a DiCaprio hasonmásnak a szerzője segítőkészen felajánlotta, hogy megosztja a megjelenési csúszkákat, válaszul a panaszokra. Ám a panaszok maguk is kiemelik, hogy a Starfield karakterkészítője, lenyűgöző rugalmassága ellenére, meglehetősen nehezen elsajátítható. A probléma gyökere a Bethesda azon döntésében rejlik, hogy a szemcsés arcformázó vezérlőket „shape blends” néven emlegetett, nem körülírható csúszkák tucatjaihoz kötötte.

Minden további magyarázat nélkül, a galaxisokon átívelő RPG-ben a különleges kinézet újrateremtése hosszú és fáradságos ügy, amely meglehetősen sok próbálkozást és hibát igényel.

Leonardo DiCaprio eme Starfield-ábrázolásának szerzője puszta kitartással győzte le ezeket a nehézségeket. Miután elmagyarázta, hogy egyszerűen előhúzott egy képet a híres színészről a laptopján, a számítógépet a tévé mellé ültette, majd gondosan elkezdte megformálni karaktere arcának minden egyes zugát. Addig próbálkozott, amíg teljesen elégedett nem lett a végeredménnyel. Az egész folyamat körülbelül egy órát vett igénybe – árulta el a rajongó. Hozzátette, hogy mire végezett, sikerült elsajátítania a mechanikát. Azok a játékosok, akik nem lelkesednek ilyen időigényes munkára, még mindig kísérletezhetnek a karakterkészítő által kínált változatos megjelenési előbeállítások egyikének módosításával. Ez a sablontömb a Starfield PC-s moddolásával is bővíthető.

 

November 11. nagy nap lehet a Starfield számára

 

November 11-e egy kicsit különleges nap a Bethesda számára. A Skyrim november 11-én jelent meg. A Starfield első bejelentett megjelenési dátuma pedig 2022. november 11. volt, mielőtt 2023-ra csúszott volna. Valószínűnek tűnik, hogy a Bethesda idén november 11-én jelentette volna meg a játékot, ha ez a nap nem szombatra esik, de csak azért, mert ez nem egy átlagos munkanap, még nem jelenti azt, hogy a Bethesda nem tehet valami különlegeset ezen a napon. Úgy tűnik, tényleg kellene, megünnepelve a Starfield nemrég megjelent megjelenését, és talán még a Skyrim 12. évfordulójára is csinálhatna valamit. Hogy mi lehet az, ha egyáltalán megnyilvánul, azt még nem tudni.

Két hónappal a Starfield megjelenése után talán lenne értelme egy hivatalos útitervet felfedni, vagy további részleteket közölni a Shattered Space DLC-ről.

Egy másik lehetőség valami kisebb dolog lenne, talán valamilyen crossover tartalom a Starfield és a Skyrim között. Vagy akár csak néhány kulcsfontosságú játékosstatisztika felfedése. Végül is valószínűnek tűnik, hogy a Bethesda tesz valamit erre a napra. A rajongók ne várjanak nagyobb tartalmi dobást, vagy bármit, ami igazán köze van a The Elder Scrolls 6-hoz. Tekintve, hogy csak két hónap van hátra, de valami szép módja lenne annak, hogy november 11-ét Bethesda-napként jelöljék meg. Ez most még nem igazán van így, de tekintve, hogy más játékfandomok bizonyos napokat nem hivatalos ünnepként ünnepelnek, a Bethesdának is lenne értelme kihasználni november 11-ét.

Persze megtörténhet, hogy ez a dátum semmi különlegeset nem jelent majd. Ez a legunalmasabb lehetőség, még ha egyben a legvalószínűbb is. Összességében azonban egyértelmű, hogy sok rajongó még november 11-én is játszani fog a Starfielddel.

Forrás: Reddit, India Today Gaming

My attempt at Leo DiCaprio!
byu/BigChungusSupremex inStarfield

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu