Az új Battlefielden és Need For Speeden is dolgozik a Criterion

Az Electronic Artson belüli átszervezés során eddig kérdéses volt, hogy a Criterion melyik térfélre vándorol, de a helyzet végül tisztázva lett.

 

Néhány hónapja közölte Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója, hogy kettéválik szervezetileg a cég. Az egyik térfél az EA Sports lesz az összes sportjátékkal (és a legtöbbjükben található szerencsejátékkal, avagy az Ultimate Teammel), a másik pedig az EA Entertainment. Ugyanekkor megerősítette azt is, hogy a Respawn Entertainment alapítója, Vince Zampella továbbra is a Battlefield franchise vezetője lenne, de Zampella eközben az Apex Legends, a Star Wars, illetve a Need for Speed IP-kért is felel.

Ezt onnan is tudhatjuk, hogy Zampellát így nevezte meg az Electronic Arts az általa írt blogbejegyzésben, ami kitér a Criterion jövőjére: „Üdv mindenkinek. Ma szeretném megosztani, hogy a Criterion Games tehetséges csapata az EA Entertainmenthez csatlakozik. A Criterion gazdag múltra tekint vissza a játékiparban, hiszen dolgoztak a Battlefield, a Star Wars: Battlefront, a Burnout és természetesen a Need for Speed játékokon. Nagyon örülök, hogy egy ilyen pedigrével rendelkező stúdió csatlakozik az általam felügyelt stúdiókhoz.

Ahogy már korábban is mondtuk, mindent beleadunk a Battlefieldbe. Ma a Criterion is csatlakozott a világszínvonalú Battlefield-stúdiónkhoz, amely a franchise új korszakát hivatott bevezetni. A csapat nagy része a DICE, a Ripple Effect és a Ridgeline mellett fog dolgozni, amelyeket Byron Beede, a Battlefield általános igazgatója vezet. A Criterion tapasztalata a Battlefielddel, a technológiánkkal és a magával ragadó élmények építésével kapcsolatban azonnali pozitív hatással lesz a Battlefield 2042-n való további munkálatokra, valamint az összekapcsolt Battlefield-világ előgyártásának folytatására. Nincs is jobb stúdió, amelyik csatlakozhatna hozzánk ezen az úton, és nem is lehetnék izgatottabb.

A Need for Speed következő részének munkálatai is folytatódnak. Sokan ismerhetik a játékokkal kapcsolatos múltamat, hiszen rendkívül tehetséges csapatokkal dolgoztam együtt az Apex Legends, a Titanfall és a Star Wars Jedi játékokon, de azt talán nem tudjátok, hogy szenvedélyem az autók, ami szintén tökéletes választássá teszi a Criteriont számomra, hogy egy másik, általam imádott játékműfajjal ismerkedjek meg. Nagyon várom már, hogy egy főbb csapattal dolgozhassak együtt, miközben alakítjuk a franchise következő lépéseit. Üdvözöljük együtt a Criterion csapatát,” írta Zampella.

Szóval ismét ráállítják a Criterion csapatát a Battlefieldre, ami a Battlefield 2042 után talán kissé túlzás, mert az a játék nem lett valami jó… ja, és ezzel Zampella megerősítette az új Need For Speedet is.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu