Az egykori Daredevil showrunnerre: Steven DeKnight keményen beszólt a Disney-nek a reboot kapcsán, „régi Disney átverésnek” nevezve azt!

MOZI HÍREK – DeKnight, aki a Netflix Daredevil sorozatának első évadánál volt showrunner, kritizálta a műsorok újrapozicionálását, hogy a Disney-nél elkerüljék a jogdíjak kifizetését.

 

Steven DeKnight, a filmszerző, akit leginkább a Starz sorozatában, a Spartacusban végzett munkájáról ismernek, a Marvel Daredevil című műsorának első évadában is showrunner volt, mely összesen három évadot ért meg a Netflixen, és Charlie Cox és Vincent D’Onofrio szerepelt benne. A Disney bejelentette, hogy visszahozzák a Daredevil karakterét egy Daredevil: Born Again című új sorozatban, és most DeKnight kritizálta a sorozat újraindításának döntését.

Egy tweetben címkézték DeKnight-ot, amely kiemelte, hogy a Born Again stábtagjai az IATSE-n keresztül az első évad feltételeit kapták meg a szerződéseikben. DeKnight válaszában állította, hogy tudott erről, hozzátéve, hogy ez „egy régi Disney átverés”, amellyel egy műsor nevét meg lehetett változtatni a szerződési feltételek nullázása érdekében. Ezen gyakorlat példái közé tartozik a Scrubs, amely Scrubs: Med School-ként folytatódott, a Liv és Maddie, amely a negyedik évadhoz hozzáadta a Cali Style-t, és a Zack és Cody élete, amely a The Suite Life on Deck-ként folytatódott.

DeKnight később kifejezte csalódását, hogy megjegyzéseit kihagyták a kontextusból, magyarázva, hogy nincs problémája a műsor folytatásával, hanem azzal, hogy egy „reboot” szerződési feltételei új műsorként tüntetik fel, ami azt jelenti, hogy a cég elkerülheti az eredeti kreatívoknak, köztük neki is, a jogdíjak kifizetését. Egy reboot azt jelzi, hogy a műsor újrakezdődik, míg egy folytatás megtartja az eredeti szereplőgárdát és a történetet követi. Érdekesség, hogy Erik Oleson, aki a Netflix Daredeviljének 3. évadában volt showrunner, korábban már rámutatott, hogy a Daredevil: Born Again reboot valójában a Netflix sorozatának 4. évada.

Steven DeKnight megjegyzéseit nem szabad irigységnek tekinteni.

DeKnight később hozzátette saját kontextusát észrevételeihez, iparági tapasztalatai alapján beszélve, és tisztázta, hogy a Disney saját gyakorlata, miszerint a műsorok címét megváltoztatják, miközben megtartják a főszereplőgárdát, egy megtévesztő módszer a költségek csökkentésére, mivel a stábnak és a szereplőknek jelentős fizetési emelésekre jogosultak a műsor előrehaladtával. Azáltal, hogy állítják, hogy ez egy „új sorozat”, még akkor is, ha a folytonosság ugyanaz marad, a cég elkerülheti a több pénz kifizetését, hanem új szerződési feltételeket állíthat fel egy alacsonyabb kártérítési arányban.

„Meg kell érteni a Disney gyakorlatát, miszerint enyhén megváltoztatja egy műsor címét, megtartja a fő szereplőgárdát, de új műsornak vagy rebootnak nevezi, hogy elkerülje a stáb fizetésének emelését. Remélem, ez tisztázza, mire utaltam.”

A szerződési feltételekben való egyenlőségért, valamint a jogdíjakért folytatott harc a jelenlegi WGA és SAG-AFTRA sztrájkok kulcskomponense. DeKnight megjegyzéseinek félreértelmezése veszélyezteti ezt az üzenetet. Jelenleg a Daredevil: Born Again gyártása a folyamatos sztrájkok miatt szünetel. A megjelenési dátuma jelenleg függőben van. Tekintse meg DeKnight teljes tweetjeit lent:”

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu