Bruce Willis felesége hosszú hallgatás után nyilatkozott a színész állapotáról! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Bruce Willis felesége szerint „nehéz tudni”, hogy a díjnyertes színész tisztában van-e azzal, hogy korábban frontotemporális demenciát diagnosztizáltak nála.

 

 

Emma Heming Willis hétfőn leült a Today show társműsorvezetőjével, Hoda Kotb-bal, hogy beszámoljon a Die Hard sztárjáról, Bruce Willis állapotáról. Valamint megossza a „gondozó partnerként” megtett útját, és felhívja a figyelmet a betegségre a frontotemporális demencia világhét kezdetén.

„Áldás és átok volt, hogy végre megértettem, mi történik vele, így bele tudok helyezkedni annak elfogadásába, hogy mi is ez” – mondta a 45 éves Heming Willis.

„Ettől még nem lesz kevésbé fájdalmas, de az, hogy tisztában vagyok azzal, mi történik Bruce-szal, egy kicsit könnyebbé teszi a helyzetet.”

Nincs kezelés vagy gyógymód a betegségre. Az Association for Frontotemporal Degeneration vezérigazgatója, Susan Dickinson a szegmens során elmondta, hogy genetikailag az emberek 20-25%-ánál öröklődhet, de „sporadikus” is. Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi szakemberek nem tudják, mi okozza az állapotot.

A 68 éves Willisnél 2022-ben diagnosztizálták az afáziát. Ez befolyásolja az ember kommunikációját, különösen a beszédet. Februárban Willis családja bejelentette, hogy az állapota frontotemporális demenciává (FTD) fejlődött.

 

Bruce Willis diagnózisában nincs „megbélyegzés vagy szégyen”

 

Heming Willis 2009-ben ment hozzá a több mint 100 film – köztük az „Armageddon”, „A hatodik érzék”, valamint legutóbb a „Paradise City” és „A bérgyilkos” – szupersztárjához. Két közös lányuk van: Mabel Ray, 11 éves, és Evelyn Penn, 9 éves.

Willisnek három felnőtt lánya is van volt feleségével, Demi Moore-ral: Rumer, Scout és Tallulah Willis.

Heming Willis elmondta, hogy az övék „nagyon őszinte és nyílt” háztartás – „nem szeretném, ha az apjuk diagnózisa vagy a demencia bármilyen formája miatt megbélyegzés vagy szégyenérzet lenne” -, és megjegyezte, hogy férje állapota milyen hatással volt a lányaikra.

„Ő az az ajándék, amely folyamatosan ad. Szeretet, türelem, rugalmasság. Annyi mindenre tanít engem” – mondta. „És nagyon sok mindent tanít (a gyerekeinknek). Hogyan kell törődni, hogyan kell szeretni. Ez egy gyönyörű dolog a szomorúság között.”

Forrás: Today

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu