A Sony Interactive Entertainment új vezetési struktúrája

Jim Ryan jövő tavasszal nyugdíjba vonul, Hiroki Totoki pedig a Sony Groupnál betöltött jelenlegi pozíciója megtartása mellett átveszi az ideiglenes vezérigazgatói szerepet.

 

2023. szeptember 28., Tokió / szeptember 27., San Mateo, Kalifornia – A Sony Group Corporation és a Sony Interactive Entertainment (SIE) ma bejelentette, hogy Jim Ryan, a SIE elnök-vezérigazgatója úgy döntött, hogy 2024 márciusában, közel harminc évnyi PlayStation-tevékenység után nyugdíjba vonul. Hogy Jim Ryant támogassa az átmenetben, a Sony Group Corporation elnöke, COO és pénzügyi igazgatója, Hiroki Totoki 2023 októberétől átveszi a SIE elnöki szerepét. Hiroki Totoki 2024. április 1-jei hatállyal a SIE ideiglenes vezérigazgatója lesz, miközben a Sony Group Corporationnél betöltött jelenlegi pozíciójában folytatja a munkát. Totoki úr szorosan együtt fog működni a Sony Group Corporation elnök-vezérigazgatójával, Kenichiro Yoshidával és a SIE vezetőségével, hogy segítsen meghatározni a PlayStation jövőjének következő fejezetét, beleértve a SIE vezérigazgatói posztjának utódlását.

Jim Ryan 1994-ben csatlakozott a Sony Interactive Entertainment európai székhelyű jogi egységéhez, a Sony Interactive Entertainment Europe-hoz (SIEE), amely akkor Sony Computer Entertainment Europe volt. Azóta számos vezető pozíciót töltött be a vállalatnál, többek között a SIEE elnökeként, a SIE globális értékesítési és marketing vezetőjeként, valamint 2018 januárjától a SIE elnökhelyetteseként, mielőtt kinevezték a SIE elnök-vezérigazgatójává.

Kenichiro Yoshida megszólalása

„Jim Ryan a nálunk töltött egész idő alatt inspiráló vezető volt, kiemelkedően a PlayStation 5 bevezetésének felügyeletét illetően a globális COVID-járvány közepette. Az egész SIE-csapat által elért rendkívüli eredményre folyamatosan építettünk, és a PlayStation 5 jó úton halad afelé, hogy a SIE eddigi legsikeresebb konzoljává váljon. Mérhetetlenül hálás vagyok Jimnek minden eredményéért. Tiszteletben tartva Jim döntését, hogy befejezi hosszú karrierjét a Sony-nál, fontos döntés előtt állok az utódlással kapcsolatban, tekintettel a Game & Network Services üzletág jelentőségére. Intenzíven tárgyaltunk, és meghatároztuk az új vezetési struktúrát. Célunk, hogy a Sony Csoport további fejlődését és növekedését a Game & Network Services üzletág még nagyobb sikerének elérésével valósítsuk meg.”

Jim Ryan megszólalása

„30 év után úgy döntöttem, hogy 2024 márciusában nyugdíjba vonulok a SIE-től. Élveztem a lehetőséget, hogy egy olyan munkát végezhetek, amelyet szeretek egy nagyon különleges vállalatnál, ahol nagyszerű emberekkel és hihetetlen partnerekkel dolgozhatok együtt. De egyre nehezebben tudtam összeegyeztetni az Európában élést és az észak-amerikai munkát. Azzal a kiváltsággal távozom, hogy olyan termékeken dolgozhattam, amelyek világszerte milliók életét érintették meg; a PlayStation mindig az életem része marad, és a SIE jövőjét illetően optimistább vagyok, mint valaha. Szeretném megköszönni Yoshida-sannak, hogy ennyi bizalmat helyezett belém, és hogy hihetetlenül érzékeny és támogató vezető volt.”

Hiroki Totoki megszólalása

„Szeretném kifejezni Jim Ryannek szívből jövő hálámat a Sony-nál eltöltött 30 éves karrierje során elért kiemelkedő eredményeiért és hozzájárulásáért, beleértve a PlayStation 5 bevezetésének nagy sikerét. A SIE által irányított PlayStation üzletág a Sony Group teljes üzleti portfóliójának lényeges részét képezi. Szorosan együtt fogok dolgozni Jimmel és a felsővezetői csapattal a további sikerek és a további növekedés biztosítása érdekében. Alig várom továbbá, hogy a SIE-nél és üzleti partnereinél dolgozókkal együtt megteremthessük a PlayStation és a játékipar izgalmas jövőjét.”

Forrás: Sajtóközlemény

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu