Tom Hanks szerint az engedélye nélkül használták az „AI verzióját” egy reklámban!

MOZI HÍREK – Tom Hanks azt mondta, hogy „semmi köze” a reklámban használt mesterséges intelligenciához.

 

 

Tom Hanks hollywoodi sztárnak „semmi köze” nincs saját maga mesterséges intelligenciával életre keltett változatához. Utóbbi „valami fogászati tervet” reklámoz – közölte vasárnap az Instagramon.

Figyelmeztetése mellett Hanks egy fotót is megosztott egy látszólagos AI hasonmásról, amely fiatalabb önmagát ábrázolja, bár nem világos, hogy ez a fogászati terv reklámjából származik-e.

„VIGYÁZAT!!!” – írta az Oscar-díjas színész az ellenőrzött Instagram-fiókján. „Van egy videó, ami valami fogászati tervet reklámoz, amiben az én mesterséges intelligenciával [életre keltett figurám] van. Semmi közöm hozzá”.

Egyelőre nem tudták ellenőrizni a Hanks által említett fogászati terv reklámjának tartalmát. Hanks képviselői sem kommentálták a dolgot.

A mesterséges intelligencia használata virtuális színészek létrehozására az utóbbi időben Hollywood egyik legforróbb témájává vált. Ugyanis ez volt az egyik oka a jelenleg is zajló színészsztrájknak.

A mesterséges intelligencia sokkal egyszerűbb és olcsóbb CGI-használatot tesz lehetővé. Ezzel olyan színészek alakításait hozhatják létre, akik nincsenek is ott. A SAG-AFTRA, a színészek szakszervezete azzal érvel, hogy a stúdiók a technológiát arra akarják használni, hogy a színészi állásokat megszüntessék azáltal, hogy digitális képmásokat szkennelnek és készítenek, amelyeket méltányos díjazás nélkül örökké használhatnak.

Maga Hanks korábban már beszélt a mesterséges intelligencia színészi alkalmazásával kapcsolatos lehetséges következményekről. Májusban azt mondta a „The Adam Buxton Podcast” című műsorban, hogy a filmügynökök arról tárgyalnak, hogy olyan szerződéseket írjanak, amelyek a színészek képmását szellemi tulajdonként védik.

Hanks ugyanebben a podcastban azt is felvetette, hogy a technológia lehetővé tenné számára, hogy halála után is szerepelhessen új filmekben.

„Bárki újrateremtheti magát bármilyen életkorban a mesterséges intelligencia vagy a deepfake technológia segítségével… Holnap elüthet egy busz, és ennyi, de az előadásaim folytatódhatnak, és folytatódhatnak, és folytatódhatnak” – tette hozzá.

Tom Hanks elismerte, hogy önmaga mesterséges intelligencia-változata nem lenne képes ugyanolyan alakításokat nyújtani, mint most. Ám azon tűnődött, hogy a közönséget ez vajon tényleg zavarná-e?

„Kétségtelen, hogy az emberek képesek lesznek észrevenni, de a kérdés az, hogy érdekelné-e őket?” – mondta. „Vannak olyanok, akiket nem fog érdekelni, akik nem fogják ezt a határvonalat átlépni.”

A 2004-es számítógépes animációs karácsonyi fantáziafilmben, a Polar Expresszben Hanks CGI-változata szerepelt. A 2022-es A férfi, akit Ottónak hívnak című film egyes jeleneteiben pedig digitálisan megfiatalították.

Forrás: The Guardian, The Adam Buxton Podcast

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu