Xbox Game Pass: újabb érvágás – íme, ezek a játékok távoznak hamarosan!

A Microsoft megerősítette, hogy hat játék nemsokára elhagyja az Xbox Game Pass előfizetést.

 

 

Az Xbox Game Pass „Leaving Soon” szekcióban megerősítettek hat játékot, amelyek nagy valószínűséggel október 15-én hagyják el az előfizetéses szolgáltatást. Általánosságban elmondható, hogy a szekcióhoz hozzáadott játékok vagy a hónap 15., vagy az utolsó napján kerülnek eltávolításra. Attól függően, hogy melyik következik be előbb. A szabály alól azonban vannak kivételek. Néhány, a Leaving Soon szekcióba hozzáadott játék csak valamivel később kerül eltávolításra.

A Shenzhen I/O például még szeptemberben szerepelt a hamarosan távozó Game Pass-játékok között. Ez sokakat arra engedett következtetni, hogy a Shenzhen I/O szeptember 30-án fog eltűnni. A Shenzhen I/O azonban 2023 októberében még mindig elérhető az Xbox Game Passon. Most úgy néz ki, hogy a Shenzhen I/O inkább október 15-én távozik az előfizetéses szolgáltatásból, öt másik játékkal együtt.

A Microsoft még nem tette közzé a hivatalos blogbejegyzést az Xbox Game Pass 2023 októberében távozó játékokról, ám a Leaving Soon részből kiderül, hogy az Eville, az Overwhelm, a Shenzhen I/O, a The Legend of Tianding, a Trek to Yomi és a Turnip Boy Commits Tax Evasion mind eltávolításra kerülnek.

Ezen Game Pass-játékok többsége jelenleg PC-n és konzolokon is elérhető. Az Overwhelm és a Shenzhen I/O azonban csak PC-n.

 

A 2023 októberében távozó Xbox Game Pass játékok:

  • Eville
  • Overwhelm
  • Shenzhen I/O
  • The Legend of Tianding
  • Trek to Yomi
  • Turnip Boy Commits Tax Evasion

 

Az Xbox Game Pass egyik előnye, hogy a szolgáltatásban szereplő játékokat 20%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni. Ez a 20%-os kedvezmény a Game Pass október 15-én távozó hat játékra is vonatkozik. Így az előfizetők a következő néhány hetet arra használhatják, hogy kipróbálják a játékokat, és megnézzék, van-e olyan, amit szívesen megvásárolnának, hogy megtartsák digitális könyvtárukban. Mindezek mellett a Game Passból ebben a hónapban távozó játékok többsége viszonylag rövid. Így az előfizetők potenciálisan befejezhetik őket, mielőtt eltávolítják őket. A Turnip Boy Commits Tax Evasion például néhány óra alatt befejezhető.

Érdemes kiemelni, hogy az Xbox Game Passból 2023 októberében távozó játékok többsége nem csak rövid játék, de a legtöbbjük vegyes kritikákat is kapott a kritikusoktól. Ezt figyelembe véve néhány Game Pass-előfizetőnek érdemes lehet kihagynia a játékukat. Helyettük inkább a jelenleg elérhető jobb Game Pass-játékokra koncentrálni. Az egyetlen kivétel ebből a csokorból a The Legend of Tianding, amely 2021-es eredeti megjelenésekor többnyire pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól.

Forrás: Xbox.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu