Legalább öt ex-Ubisoft-vezetőt tartóztattak le a szexuális zaklatások miatt!

A korábban rossz, toxikus munkakörnyezetet teremtő vezetőség távozó tagjait elkapták a francia hatóságok.

 

2020-ban a Ubisoft (is) alaposan megégette magát, amikor kiderült a francia kiadóról, hogy nem éppen barátságos munkahelyről van szó. Emiatt sok felsővezető vette a cókmókját (vagy önként távozva, vagy kirúgás következtében), és az alacsonyabb beosztású fejlesztők közül nem kevesen megelégelték a helyzetet, majd átigazoltak máshová. Azóta a Ubisoft cégen belüli szituációja valamelyest eltűnt a hírekből, ám egy francia publikáció, a Libération visszarángatta Yves Guillemotékat a rivaldafénybe.

Legalább öt ex-Ubisoftos felsővezetőt tartóztattak le, hogy kihallgassák őket, és ebből következik az, hogy hamarosan talán a bíróságon találják majd magukat. Az éintett személyek közé tartozik Serge Hascoet is, aki a Ubisoft erőteljes szerkesztői csoportját vezette. Ők a felelősek a francia cég által kiadott játékok terveiért és tartalmaiért. Hascoet protezsáltja, Tommy Francois is le lett tartóztatva. A hatóságok nem csak a túlzottan férfiközpontú munkakultúra és a hatalmi visszaélések miatt jutottak el ide, hanem akár szisztematikus szexuális zaklatással is megvádolhatják az érintetteket!

A Libération szerint Tommy Francois egyszer arra kérte az alkalmazottakat, hogy fogjanak le egy női alkalmazottat egy céges bulin, hogy Francois (a hölgy akarata ellenére!) megcsókolhassa őt. Amikor ezt felhozták a menedzsereknek, ők a szőnyeg alá söpörték ezt. (Nem lenne meglepetés, ha végül őket is elkapnák a rendőrök…) Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója pedig folyamatosan azt ígérgette, hogy megszünteti a cégen belüli botrányos munkakultúrát, de tavaly egy szakszervezetük (A Better Ubisoft) egy nyílt levélben több száz alkalmazott szignójával kijelentette, hogy szinte semmit sem tettek meg.

Ebben arra kérték Guillemotot, hogy hagyja abba az ismert bűnözők népszerűsítését és stúdióról stúdióra, csapatról csapatra való, következmények nélküli mozgatását. Szerintük ennek a körforgásnak véget kell vetni. Érdemi beleszólást akarnak a Ubisoft jövőjébe, továbbá egy iparágközi együttműködést, hogy megállapodjanak egy sor olyan alapszabályban és folyamatban, amelyet minden stúdió használhat a jövőben a szabálysértések kezelésére. Ebbe az együttműködésbe nagymértékben be kell vonni a nem vezető beosztású munkavállalókat és a szakszervezetek képviselőit is.

A végére a poén: amikor Hascoeték letartóztatásáról kérdezték a Ubisoftot, a francia cég szóvivője annyit nyilatkozott, hogy nincs tudomásuk arról, hogy mit osztottak meg, és emiatt nem nyilatkozhat…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu