Döbbenetes új funkció érkezik a PS Plus Premiumra – így talán már megéri előfizetni?!

A Sony egy új kedvezményt jelent be, amelynek köszönhetően reményeik szerint a PS Plus Premium előfizetők talán jobban elfogadják a szolgáltatás nemrégiben történt áremelését…

 

 

A Sony bejelentette a Sony Pictures Core-t. Ez egy új videó-streaming szolgáltatás, amely a PS Plus Premium előfizetők számára ingyenes filmeket biztosít, amelyeket PS4 és PS5 konzoljukon nézhetnek meg.

Egészen a közelmúltig sok játékos úgy vélte, hogy a PS Plus az Xbox Game Passhoz hasonló értékű, köszönhetően a felhőalapú mentéseknek, a havi ingyenes játékoknak és a streaming vagy letöltés útján játszható címek folyamatosan frissülő katalógusának.

Ez az értékarány azonban csorbát szenvedett. Ugyanis a Sony megerősítette, hogy szeptembertől mindhárom PS Plus-szint ára emelkedik, a Premium-szint pedig évi 40 dollárral, ami nem elhanyagolható.

Úgy tűnik azonban, hogy az áremelkedés mögött mégiscsak volt valami ok. Október 5-től kezdve a PS4 és PS5 felhasználók észrevehetik, hogy a Sony Pictures Core nevű új alkalmazást reklámozzák a konzoljukon. Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy azok, akik regisztrálnak egy ingyenes fiókra, kölcsönözhessenek vagy vásárolhassanak kiválasztott Sony Pictures-filmeket. Egyes esetekben korai hozzáférést biztosítva a filmekhez, mielőtt azok más digitális kiskereskedőknél elérhetővé válnának. A PS Plus Premium előfizetők számára azonban még jobb lesz a helyzet, mivel a Sony egy akár 100 különböző filmből álló, váltakozó katalógust kínál majd ingyenes streamelésre.

Ezeket a filmeket reklámmentesen lehet majd megnézni. Már most is van a PS Plus Premium tagok számára elérhető válogatás, köztük a Looper, a Kingsglaive: Final Fantasy 15, az Elysium és a Resident Evil Damnation. A kölcsönözhető vagy megvásárolható filmek könyvtára még nagyobb, akár 2000 filmre is kiterjedhet. Ilyenek például a kritikusok által elismert Pókverzum-filmek, a Pókember: Nincs hazaút, az Uncharted és az Equalizer.

 

 

PS Plus Premium

 

 

A jelenleg elérhető korai hozzáférésű film a Gran Turismo: Based on a True Story, amely az Egyesült Államokban már egy ideje digitálisan elérhető, de néhány más országban, például az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Japánban még nem.

Korlátozott ideig azok, akik a Sony Pictures Core alkalmazáson keresztül megvásárolják a filmet, egy 750 000 kreditet biztosító kódot is kapnak. Ezzel a Gran Turismo 7 játékon belüli vásárlásokat végezhetnek PS4-en vagy PS5-ön.

A Sony Pictures Core alkalmazás valójában a Bravia Core átnevezése. Ezt néhány Bravia és Xperia készülékkel rendelkező felhasználó már ismerheti. A Bravia Core, és feltehetően ennek megfelelően a Sony Pictures Core is képes HDR filmek streamelésére akár 80 Mbps sebességgel, ami „hasonló a 4K UHD Blu-rayhez”. Összehasonlításképpen: sok más szolgáltatás csak legfeljebb 25 Mbps sebességgel kínál filmstreaminget. A Bravia Core honlapja szerint pedig az alkalmazás az „IMAX Enhanced filmek legnagyobb elérhető gyűjteményét” kínálja. Sok PS Plus Premium előfizető számára a juttatások sorának ez a bővítése elfogadhatóbbá teheti a közelmúltbeli áremelést.

Kérdéses ugyanakkor, hogy mennyire rúghatnak labdába mindezzel a streaming-csatornák mellett. Például a Spider-Man filmek 4K-ban fent vannak mind Disney Plus-on a sok egyéb, szintén 4K-s Star Wars filmmel együtt. A felhasználók túlnyomó többségét valószínűleg teljesen hidegen hagyja a 80Mbps, a maradék meg megveszi a filmeket Blu-rayen…

Forrás: PlayStation.Blog, Sony Bravia Core

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu