„A Game Pass ellen multimédiás Sony-előfizetés szükséges”

A Microsoft szolgáltatása ellen csak így tud versenyben maradni a Sony, állítja a MIDiA Research elemzője. Egy Netflix-rivális kellene?

 

A Gamesindustry több elemzőt is megkérdezett. Mit gondolnak, milyen hatással lesz a játékiparra, hogy a Microsofté az Activision Blizzard King? A kérdésre válaszolt a MIDiA Researchtől Karol Severin is, aki úgy gondolja, hogy a Sony-nak egy multimédia előfizetési szolgáltatást kellene teremtenie, mert a Microsofttal már nem tud a cég pusztán a játékokra támaszkodva talpon maradni.

„A Sony rendelkezik a világ egyik legimpozánsabb tartalomkatalógusával. Ha mindezt egy előfizetéses kínálatban egyesítené, az például komoly versenyképes választ adhatna az Xbox platformközi erőfeszítéseire. Egyre nehezebb lesz csak játékokkal versenyezni a Microsofttal. A Sony egyetlen válasza a kizárólag játékokra épülő oldalon az lenne, ha felvásárolna valami igazán nagyot, például a Take-Two-t, de ez valószínűtlen,” mondta Severin.

Nem téved. A Sony televíziós és filmek értelemben valóban képes lenne az előfizetőknek felkínálni egyet s mást, és a PlayStation Productions divíziót direkt azért hozta létre a cég, hogy a videojátékos IP-kből adaptációk készüljenek (mint például a Gran Turismo, amelyhez a Hungaroringet is felhasználták forgatási helyszínként). Már voltak ilyen pletykák is, és itt lehetne bevetni a Crunchyroll kínálatát, mivel ez is a Sony szárnyai alá vándorolt, de régebben azt hallottuk, hogy az áttervezett PlayStation Plus valamelyik szintjén az animeközpontú streamelő szolgáltatás is ott lehet… de nem lett.

A PlayStation Plus eddig nem is kapott ilyen lehetőséget, de nemrég felbukkant a PlayStation 5-ön és a PlayStation 4-en a korábban Bravia Core néven futó Sony Pictures Core, amivel a PlayStation Plus Premium/Deluxe előfizetők közel száz filmhez férhetnek hozzá. A kínálat nem valami acélos, és régiónként eltérő, úgyhogy lehet, hogy egy Final Fantasy-film Észak-Amerikában az előfizetők rendelkezésére áll, Európában nem biztos, hogy elérhető.

Severin javaslata szélesebb kínálatra utal a Sony Pictures Core-hoz képest, úgyhogy itt az ideje, hogy a Sony megemberelje magát, ugyanis a Game Pass egyre terjedelmesebbé fog válni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu