Zack Snyder máris úgy gondolja, hogy új filmjének szüksége van egy rendezői változatra

MOZI HÍREK – A „Snyder Cut” fogalom hamarosan márkanévvé avanzsálhat, mivel Zack Snyder kifejtette, miért készít előzetes rendezői változatot új Netflix filmjeihez.

 

Az űroperaként beharangozott Rebel Moon Zack Snyder eredeti ötletként egy felnőttebbnek szánt Star Wars történettel született meg, melyet a Disney Lucasfilm felvásárlása után vetett fel. A koncepciót a fúzió miatti változások közepette elutasították, és a Warner Bros. sem volt kész befogadni, mígnem a Netflix felkarolta filmként. Az elképzelés számos aspektusban a Star Wars létrejöttét idézi.

A DC Igazság Ligája film „Snyder Cut” változatához hasonlóan, mely Snydernek utolsó projektje volt a cégnél, ismételten bejelentett két új rendezői változatot a Rebel Moon című filmjéhez, pedig az első film még nem is került bemutatásra. Egy Netflixes interjúban Snyder elárulta az indokait. „A [Rebel Moon] director’s cut majdnem egy órányi többlettartalmat kínál, tehát úgy gondolom, ez valóságosan bővített változat. Sokkal árnyaltabban bemutatja az egész univerzumot.”

A kiterjesztett univerzum alapvető része a Rebel Moon terveinek, beleértve egy kooperatív játékot is, amelyet Snyder már bejelentett. Továbbá hozzátette: „A rendezői változatok mindig egyfajta mélyreható megközelítést képviseltek a munkámban. Nem tudom, miként keveredtem bele ebbe az egész rendezői változat mizériába, de mindig úgy éreztem, ezek a verziók képviselnek egy mélyebb narratívát. A Netflixszel csakis a rendezői változatokhoz szükséges jeleneteket vettünk fel.”

Ebben a kontextusban ez valóban egy felfedezés, mert a rajongók számára ez egyfajta újraértelmezést nyújt. „Izgatottan várom!”

Bár aggályos lehet, ha a mozipremierek újraértékelése általánossá válik, Snyder rajongói biztosan élvezni fogják. A Netflix bizalma Snyderben akár egy sikersztoriba is torkollhat. Még a DC Studios-nál eltöltött időszaka sem volt csupa csalódás, hiszen kiderült, hogy a „Snyderverse” profitot termelt. Most, teljes kreatív szabadsággal egy új sci-fi franchise mögött, Snyder talán képes lesz kiaknázni azokat a zseniális ötleteket, melyek annyi rajongót kötöttek magukhoz.

Forrás: GameRant

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu