Cyberpunk 2077: sok titkos dialógus, ha a Phantom Liberty-t játsszuk előbb végig! [VIDEO]

A CD Projekt RED (CDPR) mintha így alapozna meg a hivatalosan már bejelentett folytatásnak, amit amúgy a cég amerikai stúdiója fog fejleszteni…

 

Kezdjük ott, hogy a most következő téma eléggé spoilereket tartalmaz, így aki nem játszotta végig a Cyberpunk 2077-et, vagy annak egyetlen, csak kurrens-gen platformokra kiadott kiegészítőjét, a Phantom Liberty-t, akkor ne olvasson tovább ezután a bekezdés után.

Szóval van legalább két jelenet, ami a Blackwallra utal. Ez a korlát a normális internet, illetve a fejlett mesterséges intelligencia által uralt kibertér között. Az első dialógus Anders Hellmannal történik, miután Panam történetszálának fontosabb részét teljesítjük. Elmondhatjuk az építésznek Arasaka Johnny Silverhandot tároló relikviáját. A reakció kissé szokatlan, de öröm látni. A második párbeszéd a Blackwall-kapcsolatra épül, ami a Cyberpunk háttértörténetére, illetve a Cyberpunk 2077 folytatására is nagy hatással lehet (utóbbinek Project Orion kódneve van jelenleg).

A Cyberpunk 2077 végjátékát felvezető Mikoshi-támadás soán Alt Cunningham, a hackerből elszabadult mesterséges intelligenciává vált karakter megemlíti a főszereplőnek, V-nek a Phantom Liberty-ben talált mesterséges intelligenciát, amikor ezt a kérdést teszi fel: „Találkoztál már a másik oldalról érkező entitásokkal, nem így van? A te valóságoddal való ütközésük során a végtelen változtathatóságuk megadná nekik a kívánt, kézzelfogható formát. Szerencsére a te valóságod technológiája túl kezdetleges ahhoz, hogy megnyitja a kapukat. Azzal, hogy téged behálóz, korlátozza őket, sakkban tartja őket. Bár ez nem lesz tartós. Te siettetni fogod ezt a változást, mert van valamid, ami az övék. Egy halálos fegyver számodra. Egy hátsó ajtó a jövőjükhöz.”

Ez a beszéd erősen arra utal, hogy a nem uralt kibertér valamilyen H.P. Lovecraft-féle másik dimenzióvá válhat, és a Voodoo Boys banda is valami ilyesmire készül az ő küldetéseik során, tehát az alapjáték is már utalt erre. Továbbá ott van még Delamain, a mesterséges intelligencia, ami egy taxis céget futtat, és ő is talán innen szakadt el, hogy megfigyelje az emberiséget a járművein keresztül. Még van egy kisebb utalás az alapjáték és a kieg között: Grimes Cyberpunk alteregója, Lizzy Wizzy kommentálni fogja a Phantom Liberty-s koncertjét, ha az ő küldetését, a Violence-et a kieg végigjátszása után teljesítjük.

Szóval a jövő sötét.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu