Hexen: remake készülhet a legendás játékból?! Nem akárki utalt rá…

Samuel Villarreal, a Nightdive motor (System Shock Remake) vezető fejlesztője elmondta, hogy csapata készen áll a Hexen visszatérésére.

 

 

Tény és való, Phil Spencerre még sok munka vár az Xbox Game Studioson belül, hogy integrálja az Activision Blizzard összes stúdióját. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Microsoft játékrészlege lemondana arról a lehetőségről, hogy külsős csapatokkal kössön megállapodásokat bizonyos játékok fejlesztésére. Ezúttal egy olyan játékról lesz szó, amelyet az Xbox-főnök nagyon kedvel: a Hexen című klasszikusról!

Észrevettétek Phil Spencer pólóját az Xbox Games Showcase-en? Alább láthatjátok, és egy olyan játékról van szó, ami nagyon kedves a szívének, a Hexenről. Ez egy klasszikus fantasy FPS játék, amelyet a Raven Software fejlesztett és az id Software (a Doom és a Quake szülei) adott ki 1995-ben. Nos, a vezető a hivatalos Xbox podcastben beszélt a címről. Megjegyezte, hogy „viccelődik a Hexenről, mert emlékszik, hogy gyerekként játszott vele”.

 

 

Hexen

 

 

Egyelőre „nincsenek tervek” a klasszikus visszatérésére. Azonban már vannak olyanok, akik felajánlották, hogy újra elkészítik a címet. Méghozzá nem is akárhogyan. Samuel Villarreal, a Nightdive motor vezető fejlesztője (System Shock Remake) a következő üzenetet küldte Spencernek a Twitteren keresztül:

„Csak hogy tudd, mivel hosszú múltra és kiterjedt tudásra tettem szert a Heretic és a Hexen kapcsán, szeretném kiemelni, hogy én és a csapatom nagyon jól felkészültünk a feladatra”.

Mindez persze nem jelenti a játék visszatértét. Ám az igaz, hogy a lehetőség fennáll. Phil Spencer tulajdonképpen több stúdió vezetője, amelyek jó lövöldözős játékokat készítenek. Az id Software, 343 Industries, Machine Games, The Coalition, Activision (Infinity Ward, Treyarch, Sledgehammer Games és mások). Ez rengeteg stúdió és veterán, akik elvállalhatnák a munkát. Persze az is lehet, hogy túlságosan elfoglaltak a saját projektjeikkel. Ha kíváncsi vagy, mire képes a Nightdive Studios, érdemes elolvasnod a System Shockról írt értékelésünket.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu