Microsoft: „kettőzött erővel leszünk játékfejlesztők és kiadók!”

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella kiállt amellett, hogy a Microsoft a játékipar meghatározó szereplőjévé kíván válni, és mivel megszerezték az Activision Blizzard Kinget, ez a cél meg is valósulhat…

 

A 68,7 milliárd dolláros tranzakció lezárult, így a Bobby Kotick vezette cég is a redmondi techóriásé (Kotick pedig az év végéig marad az ActiBlizz vezérigazgatói székében), és bizony ez nem kevés pénz, pláne ahhoz képest, hogy 2021-ben a ZeniMax Mediát, a Bethesda anyacégét 7,5 milliárd dollárért vették meg „a zöldek”, de egy halom más stúdiót is felvásárolt a Microsoft 2018 óta (Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs, Compulsion Games, Obsidian, inXile, csak hogy pár példát mondjunk).

Nadella az Axel Springernek beszélt első alkalommal nyilvánosan a Call of Duty kiadójának felvásárlása után. Kimondta, hogy a játékiiadás és fejlesztés kettőzött fontosságot kap ettől a pillanattól kezdve, így nem kizárt, hogy további befektetéseket láthatunk a Microsofttól, ami meg is engedheti ezt magának, hiszen a Windows és az Office kapcsán egy tonna pénze van a cégnek…

„Nagyon izgatottak vagyunk miatta. Számunkra van néhány dolog, ami cégként egészen a múltba nyúlik vissza. A játék az egyik, igaz? Ha a Microsoftra gondolok, akkor talán a fejlesztői eszközök, a saját fejlesztésű szoftverek és a játékok jutnak eszembe. Ez az a három dolog, amit a kezdetektől fogva csináltunk. Számunkra a játék az egyetlen olyan terület, ahol úgy gondoljuk, hogy valóban hozzájárulhatunk a fogyasztói piacokon. Ha azt nézem, hogy az emberek egyre több időt szánnak a játékokra, és a Z generáció egyre többet fog játszani. A játékok készítésének módja, a játékszolgáltatás módja gyökeresen megváltozik, legyen szó mobilról, konzolról, PC-ről vagy akár a felhőről. Szóval alig várjuk, hogy megduplázzuk a játékgyártói és kiadói tevékenységünket. Mostantól mi leszünk az egyik legnagyobb játékkiadó, és egyúttal egy olyan vállalat, amely platformokat épít ehhez,” mondta Nadella.

Nadella volt az, aki 2017-ben az Xbox-vezér Phil Spencert a Microsoft senior vezetői közé emelte… úgyhogy ő komolyan gondolja.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu