Bajban lehet a Mortal Kombat 1?! Érdekes adatok kerültek napvilágra…

A Mortal Kombat 1-et PC-n játszó rajongók száma láthatóan kevesebb, mint a Mortal Kombat 11 játékosok száma ugyanezen a platformon.

 

 

A legfrissebb adatok szerint a nemrég megjelent Mortal Kombat 1-et kevesebben játsszák PC-n, mint az előző részt, a Mortal Kombat 11-et. Az MK1 megítélése enyhe visszaesést mutat. A kritikai elismerés ellenére a játékosbázis több problémába is belefutott. Ezek közé tartoznak a vizuális hibák. Továbbá a játékmenet hibái és még a játék által bevezetett ellentmondásos mikrotranzakciók is. Mindez a jelek szerint azt eredményezte, hogy a játékosok száma kissé megcsappant, ha hihetünk a legfrissebb adatoknak, és a játékosok visszatértek az előző részhez.

A Mortal Kombat 11 eredetileg 2019-ben jelent meg, és úgy hirdették meg, mint az utolsó játékot, amely a Mortal Kombat eredeti idővonalán játszódik.

Annak ellenére, hogy közel öt évvel ezelőtt jelent meg, még mindig meglehetősen aktív játékosbázissal rendelkezik. Olyannyira, hogy a jelek szerint az MK1-et is megelőzte a legutóbbi játékosok számát tekintve.

A SteamDB és a SteamCharts adatai szerint a Mortal Kombat 1 és a Mortal Kombat 11 esetében az utóbbi játéknak egy hét alatt összességében több játékosa volt. A SteamCharts MK1 elemzése alapján a játék egyik legutóbbi 24 órás csúcspontja e cikk írásakor 6820 játékos volt. Míg az MK11-nek ugyanezen idő alatt 10 112 játékos volt. A SteamCharts szerint az egyidejű játékosok csúcsértéke a jelek szerint az MK11-et is az MK1 fölé helyezi. Úgy tűnik, hogy a rajongók jelenleg az előző játékot részesítik előnyben az adott platformon legújabban megjelent bejegyzéssel szemben.

Ezt az adatot leginkább egy másik weboldal, a SteamDB támasztja alá, amely összehasonlítja az MK1 játékosainak számát az MK11 játékosainak számával a Steamen is.

Az MK1 népszerűsége a megjelenés környékén tetőzött (38 129 játékossal, szemben az MK11 35 147 játékosával). A tizenegyedik fővonalbeli játék még mindig magasabban áll a közelmúltbeli csúcsjátékosok számát tekintve. Annak ellenére, hogy az MK1 jobb kritikát kapott, mint a korábbi részek, a problémák, amelyekbe ütközött, valószínűleg arra késztették az embereket, hogy elhagyják a játékot a régebbiekért.

Ezek a számok azonban csak ezeknek a Mortal Kombat-játékoknak a PC-s változatát veszik figyelembe a Steamen. Nem számolva a konzolos játékosok számát, akik játszottak a játékkal. Ezek a számok az idő előrehaladtával változhatnak. Ugyanis a Mortal Kombat 1-hez további tartalmakat terveznek hozzáadni. Például DLC-karaktereket, valamint hibajavításokat. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Mortal Kombat 1 fogadtatása a korábbi játékokhoz képest kevésbé lelkes.

Forrás: SteamDB, SteamCharts

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu