Elon Musk már megint Mark Zuckerberget zargatja

A Tesla, SpaceX és a Twitter tulajdonosa ismét a Meta-főnököt keresi, holott a saját háza táján kellene söprögetnie.

 

Elon Musk és Mark Zuckerberg között egyfajta rivalizálás van, főleg azok után, hogy a Meta elindított egy Twitter-riválist, a Threadset, ami a kezdeti lendület után nem nagyon kapott lábra (a rajt óta elvesztette napi aktív felhasználóinak 80%-át). Musk kihívta Zuckot egy ketrecbunyóra, volt, amikor a férfiasságuk összehasonlítását hozta fel, most pedig a Facebook átnevezését javasolja. Követhetetlen? Az. Lehet benne logikát találni? Nem.

A The Babylon Bee, egy szatirikus publikáció (kb. olyasmi, ami errefelé a Hírcsárda) arról írt, hogy Musk 1 milliárd dollárt ajánlott fel Zuckerbergnek, ha a Facebookot átnevezi Faceboobra. (A boob a női mell egyik szlengszava.) Erre Musk a Twitteren reagált is, és szerinte az valóban sokkal jobb név lenne. Van viszont egy minta, amit megfigyelhetünk: Musk azokat támadja a leginkább, akiktől a leginkább fél. Az Egyesült Államok értékpapír- és tőzsdefelügyeletét (SEC), illetve az Amazon mögött álló Jeff Bezost is célkeresztbe vette már (utóbbi szerinte túl sokat bulizik).

Amióta Musk átvette a Twittert, annak értéke több mint 50%-kal zuhant (44 milliárd dollárért vette, ma kb. 19-et ér). A site-ot lassan, de fokozatosan egyre kevesebben használják, mivel a napi aktív felhasználói tábor csökken. Ezt Linda Yaccarino vezérigazgató is elismerte (11,6%-os csökkenés 225 millióra). Szerinte viszont a cég profitot lesz képes termelni 2024-ben. Ezért vezették be pár országban az új felhasználóknak az évi egy dolláros előfizetést pusztán a site használatáért, továbbá a Twitter Blue néven elindult, azóta átkeresztelt előfizetésük is három szintűre módosult (erről néhány napja írtunk részletesebben). Előbbivel az a cél, hogy minél kevesebb spambot legyen az oldalon, de eddig a Twitter nem járt sikerrel, mert inkább többet látunk belőlük, mintsem kevesebbet.

A Twitter nem fog olyan könnyen elhasalni (hiába nevezte át Musk, amikor két évtizede a PayPalnál lépte ezt meg, ott sem volt sikere), a Threads viszont igen.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu