Végre kiderült, mikorra várható a The Last of Us 2. évada!

MOZI HÍREK – A The Last of Us 2. évadának megjelenési dátumát végre frissítették. Ám a forgatás kezdési időpontját tekintve a rajongók talán azt kívánják, bárcsak ne hallották volna ezt a hírt.

 

 

A The Last of Us rajongói már hónapok óta várják a frissítést a 2. évaddal kapcsolatban. Azonban a legújabb hírek inkább csalódást okozhatnak, mint okot az ünneplésre.

Miután a kilenc epizódból álló évad márciusban véget ért, a rajongók végre hírt kaptak a továbbiakról. A Variety szerint a The Last of Us 2. évadának forgatása hamarosan megkezdődik. Sajnos a sorozatot csak 2024-ben fogják forgatni, ami még messzebbre tolja a premierdátumot.

A The Last of Us nem szerepelt az HBO 2024-es bemutatóján, ami azt jelenti, hogy a 2. évad valószínűleg legkorábban 2025-ben jelenik meg.

Az egyik legnagyobb fennakadást a kettős hollywoodi sztrájk okozta. Ez rengeteg projekt forgatását késleltette az írósztrájk végéig, köztük a Daredevil: Born Again-ét és a The Penguin sorozatét is. 2023 májusában az Amerikai Írószövetség (Writers Guild of America) elsőként kezdett sztrájkolni a maradékdíjak hiánya miatt. A Screen Actors Guild sem állt messze mögötte, ami arra utal, hogy a videójáték-gyártó cégek is követhetik őket. Bár a WGA azóta megoldotta a sztrájkot, és dolgozhat a forgatókönyveken, e sorok írásakor a SAG-AFTRA még mindig tárgyalásban áll. Sok színész aggódik az iparágban a mesterséges intelligencia állapota miatt. Utóbbi helyettesítheti a színészeket, és nem kompenzálja őket megfelelően.

A showrunner Craig Mazin hangoztatta, hogy most, hogy törvényesen írhat, a sorozat nem tud továbblépni a színészek nélkül. A gyártás kezdési időpontjának 2024 elejére való kitűzése optimista. Remélhetőleg a stúdiók eléggé tisztelik a színészeket ahhoz, hogy tisztességesen kompenzálják őket. Így mindenki visszatérhet a munkába. De még ha a gyártás a jövő év elején be is indul, a rajongók akkor is sokáig nem számíthatnak a 2. évadra. Az első évad elkészülte egy évig tartott, és nem véletlenül. A széria első évada a legszívszorítóbb epizódokat tartalmazza. Ezeket a The Last of Us 2. évadjának nehéz lenne felülmúlnia. Ha a sorozatnak időt kell szánnia arra, hogy jól sikerüljön, valószínűleg ez a legjobb döntés.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu