Keanu Reeves eredetileg sokkal durvább halált szánhatott John Wicknek?! A producer nyilatkozott

MOZI HÍREK – Basil Iwanyk producer elárulta, hogy Keanu Reeves eredetileg sokkal korábbra és sokkal erőszakosabbra tervezte John Wick halálát, mint ahogy megtörtént a 4. fejezetben…

 

 

Miközben a közönség még mindig nem tette túl magát a karakter halálán, Basil Iwanyk, a John Wick: 4. felvonás producere elárulta, hogy Keanu Reeves sokkal korábbra (és erőszakosabbra) tervezte az antihős halálát. Az akciófilmes franchise legújabb fejezetében Wick a hatalomra éhes de Gramont márkival szállt szembe. Küzdelmük egy drámai végső párbajban teljesedik ki John és a márki jelöltje, a Donnie Yen által alakított Caine között. Végül bár győzelmet arat, de John látszólag a Sacré-Cœur lépcsőjén meghal. Winston a felesége mellé temeti el utána.

Basil Iwanyk a film Oscar-kampánya kapcsán adott egyik interjúban mesélt arról, hogy megkeresték a John Wick: 4. felvonás ötletével, melyben Reeves halála szerepelt.

A producer humorosan elárulta, hogy Reeves és a rendező Chad Stahelski már a 2. fejezet óta dobálóznak ezzel. Sőt, a sztárnak még egy sokkal erőszakosabb halál is eszébe jutott az ikonikus karakter számára. Csakhogy Iwanyk gyorsan elvetette az ötletet. Nézd meg, mit osztott meg Iwanyk az alábbiakban:

„Úgy értem, kettő, három és négyre jöttek hozzánk. Szóval ezek a filmek, a szart is kiveri Keanuból, igaz? Fizikailag. Olyan módon, amit az emberek szerintem soha nem fognak megérteni, mert ez nem csak egy forgatás. Három, négy, öt hónappal előtte elkezd edzeni. Minden egyes részében egy kicsit olyan, mint Danny Glover a Halálos fegyverben, hogy >>Kezdek túl öreg lenni ehhez a szarsághoz<<. Minden filmben azt mondja: >>Ez az a pillanat, amikor meghalok. Végeztem.<< Mindig a lehetőségeket vesszük fel. Leforgatunk egy olyan lehetőséget, hogy életben van, egy olyat, ami kicsit homályos, és egy olyat, hogy meghalt. Érted, mire gondolok? Emlékszem, azt hiszem, a John Wick 2-ben, azt mondta: >>Ez történik. Levágják a fejem. Levágták a fejem.<< Én meg csak azt mondtam: >>Kizárt, hogy levágják a fejed.<< [Nevet]”

 

Miért volt jó döntés Keanu Reeves ikonikus karakterének a halála a 4. felvonásban?

 

Miután az első három fejezetben és a franchise 4. részében is rengeteg ellenfelet intézett el, Reeves John Wickje majdnem annyi fizikai megpróbáltatást vészelt át, mint Arnold Schwarzenegger Terminátorai. Eközben messze felülmúlta Bruce Willis John McClane-jét vagy Matt Damon Jason Bourne-ját. Mint ilyen, az ember azon kaphatja magát, hogy egyetért Reevesszel: Wicknek egy kirívóan erőszakos halált kell halnia, hogy elszakadhasson a karaktertől.

Szinte szükségesnek tűnt, hogy megöljék, miután a John Wick: 3. felvonás – Parabellum cliffhanger befejezésében lelőtték és lezuhant egy felhőkarcolóról.

Végső soron azonban Stahelski és az írók, Shay Hatten és Michael Finch jól döntöttek, amikor a 4. fejezetben megölték John Wicket. Ahelyett, hogy egy névtelen gengszter vetett volna véget az életének, aki elkapta őt, vagy egy gonosztevő sikeresen véget vetett volna Wick ámokfutásának, inkább John és a márki közötti érzelmi csata formájában történt. Tudta, hogy barátja, Caine és a lánya veszélyben lenne, ha életben maradna, vagy ha kibújna a párbaj elől. Wick finoman megtalálta a módját annak, hogy ne csak győztesen kerüljön ki a márki megöléséből. Hanem ennek megfelelően fel is áldozza magát, hogy megmentse azokat, akik fontosak neki.

A Lionsgate lehet, hogy nagyon szeretné erőltetni a John Wick 5. részét. Stahelski és Reeves azonban sokkal mérsékeltebbek voltak abban, hogy a John Wick 4 érzelmes befejezése után visszahozzák a karaktert. Nem teljesen lehetetlen úgy megvalósítani, hogy a korábbi munkájuk ne menjen tönkre. Hiszen az előzményfilmektől kezdve a spinoffokig minden nyitva tartja az ajtót Reeves számára, hogy valamilyen más minőségben visszatérjen. Ám a rendező és a sztár kitartottak amellett, hogy hacsak nem találnak ki egy értelmes utat a karakter számára anélkül, hogy visszacsinálnák a látszólagos végét, akkor a 4. felvonás valóban a véget jelenti John számára.

Forrás: Digital Spy

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu