A Nintendo egy élőszereplős The Legend of Zelda-mozin dolgozhat, méghozzá nem akárkikkel!

MOZI HÍREK – A Nintendo állítólagos The Legend of Zelda élőszereplős filmjének már rendezője is van, a partnere pedig nem más, mint a Sony Pictures…

 

 

A Super Mario Bros. The Movie sikere után várható volt, hogy a Nintendo gyorsan lépni fog, és beleegyezik, hogy más szeretett IP-it is a mozivászonra vigye. A vállalat nemrég jelentette be, hogy élőszereplős filmadaptációt készít a The Legend of Zelda-ból.

Nem egy új animációs filmről van szó, hanem egy élőszereplős mozifilmről, amely a Shigeru Miyamoto és Takashi Tezuka által közel 40 évvel ezelőtt a Nintendo számára megalkotott sikeres akció-kaland-fantasy saga varázsát igyekszik majd megragadni.

Ráadásul a japán cég ez alkalomból partnert váltott. Egyesítette erőit az Arad Productions Inc. és a Sony Pictures cégekkel, akik a film egy részét forgalmazni és finanszírozni fogják. A költségvetés 50%-át azonban maga a Nagy N fogja biztosítani.

A produkció rendezője Wes Ball lesz. Őt leginkább Az útvesztő-trilógia tinédzser akciófilmjei, valamint a hamarosan érkező A majmok bolygója: A birodalom című filmből ismerhetünk. Utóbbiról néhány napja jelent meg az első, meglehetősen epikus trailer. 2024-ben érkezik. Egyelőre nem tudni, ki fogja írni a Zelda-film forgatókönyvet.

Végül pedig azt is tudjuk, hogy Shigeru Miyamoto lesz a Nintendo producere, és ezt a szerepet Avi Araddal osztja majd meg. Ő egy olyan filmes impresszárió, akinek komoly tapasztalata van a filmadaptációk terén. Több Marvel szuperhősfilmben is részt vett a Sony és a 20th Century Fox számára. Legutóbb az Uncharted-filmben (2021) is részt vett.

A Nintendo ezt az új lépést azzal a küldetéssel indokolja, hogy a közönségnek új lehetőségeket kínáljon világainak és karaktereinek megismerésére.

Meglátjuk, hogyan alakul ez az új próbálkozás. Egyelőre, mondanom sem kell, hogy a szereplőkről nincs hír. Premierdátumot sem közöltek, de az biztos, hogy a projekt megvalósításához időre lesz szükség.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu