Hivatalos: a Grand Theft Auto VI előzetese hamarosan megérkezik!

A Rockstar Games tweetje, amelyben megerősíti a Grand Theft Auto VI közelgő bejelentését, rekordot döntött a közösségi médiaplatformon.

 

 

A Rockstar Games, az olyan, az iparágat meghatározó blockbuster franchise-ok mögött álló stúdió, mint a Grand Theft Auto és a Red Dead Redemption, Twitter-rekordot döntött. Ugyanis megerősítette, hogy a jövő hónap elején tervezi bemutatni a Grand Theft Auto VI első trailerét! Szeptemberben volt tízéves a Grand Theft Auto V és a GTA Online. Ezeknek a megjelenésük óta eltelt évtizedben is sikerült megtartaniuk hatalmas, elkötelezett játékosbázisukat.

Függetlenül a GTA Online folyamatos sikerétől, a rajongók egyre nyugtalanabbak, mivel a Rockstar részéről nem érkezett semmilyen hivatalos Grand Theft Auto VI-os hír.

A Rockstar legutóbbi botlásai a Grand Theft Auto: The Trilogy és a Red Dead Redemption Switch és PS4 portjaival párosulva a stúdiót övező hangulat az utóbbi időben kissé megromlott. Az elmúlt években számos kiszivárgás és pletyka keringett a GTA VI lehetséges Vice City helyszínével és a férfi és női kettős főszereplővel kapcsolatban. Ám hivatalosan még egyiket sem erősítették meg.

Legutóbb a Bloomberg munkatársa, Jason Schreier fedte fel, hogy a Rockstar a jövő héten tervezi bemutatni a Grand Theft Auto VI-ot, a teljes trailert pedig decemberben, a Rockstar 25. évfordulója környékén. Nem sokkal később a Rockstar társalapítója, Sam Houser a Rockstar hivatalos Twitter-fiókját használva egy rövid és egyszerű tweetet állított össze, amelyben megerősítette a stúdió terveit, miszerint december elején dobja le a Grand Theft Auto VI első trailerét.

A népszerű játékhíreket közlő Okami Games rámutatott, hogy a tweetet azóta már 75 milliószor nézték meg, és több mint egymillió lájkot kapott. Mindez valószínűleg részben a Rockstar 17,5 millió Twitter-követőjének és a poszt 384 ezer retweetjének köszönhető.

Okami a továbbiakban megemlítette, hogy a Rockstar Games ezen egyszerű tweetje gyorsan a valaha volt legtöbbet lájkolt játékkal kapcsolatos tweet lett. Ez még lenyűgözőbb, ha figyelembe vesszük, hogy még képet vagy videót sem tartalmaz. Ráadásul ez volt a negyedik tweet a Rockstar által a 25. évfordulójáról költőien áradozó szálban. Most, hogy a játék első trailere hivatalosan is a küszöbön áll, nem kizárt, hogy ez lesz a Rockstar eddigi legnézettebb leleplező trailere. A Grand Theft Auto V 2011-es leleplező trailere elképesztő, 90 milliós nézettséget ért el. A legutóbbi cím, a Red Dead Redemption 2 első leleplezése sem semmi, 22 millió megtekintéssel a YouTube-on.

 

Fontos fejlesztő szólalt fel a Grand Theft Auto VI-szivárogtatások ellen

 

A Halo közösségi menedzsere a közösségi médiában szólalt fel a várva várt Grand Theft Auto VI-tal kapcsolatos kiszivárogtatások ellen. Mivel több millió lelkes rajongó várja a megjelenést, nem szokatlan, hogy az ehhez hasonló nagyszabású játékok bemutatását megelőző időszak az izgalom és a titkolózás jegyében telik. A hivatalos leleplezés előtti előzetes kiszivárogtatások azonban nyilatkozatra késztették a Halo közösségi menedzserét.

Egy Twitter-bejegyzésben John Junyszek csalódottságának adott hangot amiatt, hogy meg nem nevezett személyek úgy döntöttek, aláássák kollégáik több éves kemény munkáját azzal, hogy információkat szivárogtattak ki a Grand Theft Auto VI-ról.

Hangsúlyozta, milyen fontos egy olyan játékon dolgozni, amely játékosok millióit ragadja magával. Megértve az ilyen kiszivárogtatások következményeit. A rajongók számára látványos és gondosan megtervezett meglepetés helyett a leleplezés szerinte most csupán várakozássá vált. Megfosztva mind a fejlesztőcsapatot, mind a játékostársadalmat attól az izgalomtól, amit a Grand Theft Auto franchise új része miatt megérdemelnek. „Ne legyél az a személy” – jelentette ki Junyszek, kiemelve felháborodását azzal az egyénnel szemben, aki ilyen fontos információkat szivárogtatott ki.

Ez az eset arra emlékeztet, hogy a játékipar a fejlesztők és a rajongók elkötelezettségéből él. A GTA VI kiszivárgott információi potenciálisan csökkenthetik a nagy bejelentések által kiváltott izgalmat. Junyszek üzenete átgondoltabb megközelítésre szólít fel az ilyen izgalmas pillanatok megőrzése érdekében. Miközben a játékokat övező kiszivárogtatások kultúrája az elmúlt években egyre nagyobb méreteket öltött, John Junyszek nézőpontja megerősíti a türelem fontosságát és a fejlesztőcsapatok kemény munkájának tiszteletét.

Forrás: X (1, 2)

 

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu