Nem pénzszerzés céljából szerezte a Bond-licencet az IO Interactive!

A dán stúdió nyíltan kimondta, hogy hosszabb távra terveznek James Bonddal, és nem az a céljuk, hogy kiadnak egy játékot, amin kasszíroznak, aztán hagyják a fenébe az egészet.

 

A Project 007-et az IO Interactive 2020-ban jelentette be, és már akkor hallottuk, hogy eredettörténetre készül a stúdió, így egy fiatal James Bondot irányíthatunk a játékban, ami most teljes erővel készül (közben van egy fantasy projektjük is, de először a szmokingos ügynök játéka fog elkészülni). Ilyesmit eddig nem láthattunk, ugyanis a többi Bond-játék az akkori filmekhez és színészekhez kapcsolódott.

Az Edge magazin legújabb számában egy részletes interjú olvasható Hakan Abrakkal és Christian Elverdammal, az IO Interactive (IOI) két társalapítójával. A témák között felbukkant a stúdió első huszonöt éve, a jövője, és természetesen a Project 007 nagy hangsúlyt kapott. A publikáció szerint a hangnem sokkal közelebb lesz Danial Craigéhez mint Roger Moore-éhoz, ami érthető: a Hitman-játékokhoz képest sokkal szkripteltebb élményre számíthatunk. Az IOI korábban küszködött, amikor az Eon Productionsnek, a Bond-filmek produceri cégének benyújtották a terveiket…

Abrak szerint Barbara Broccoli (a filmek egyik producere) úgy látta, hogy a régebbi Bond-játékok nem ütötték meg az elvárt mércét, továbbá túl erőszakosak voltak csak azért, mert erőszakosak kívántak lenni. Elverdam szerint el akartak az akcióközpontú lövöldözős játékoktól térni, és amikor az Eonnak bemutatták a Hitmant (ami amúgy bünteti az erőszakos játékmenetet, leszámítva a Hitman III végén a vonatos küldetést… ott tökmindegy), és ez segített a brit cég meggyőzésében, mert az IOI „az ügynök-fantasy-t” kifinomultabban kezeli.

Abrak megerősítette, hogy a World of Assassinationhöz hasonló koncepciójuk van Bondnak is, így több játékot szeretnének az ügynökkel, és ez a céljuk, mivel mindig is erről beszéltek. Nekik James Bond nem csak egy könnyű pénzszerzési lehetőség, és sok más IP-tulajdonos közeledését elutasították. Csakhogy Bond már 11 éve nem kapott új játékot. 2012-ben jött ki a 007 Legends, ami lényegében egy Call of Duty-klón volt több filmből merítve. A legjobb a franchise-ban kétségtelenül a Rare mesterműve, a GoldenEye 007…

Bízzunk az IOI-ban. A(z első) játék 2025 áprilisában fog legkorábban megjelenni.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu