Jó a Hogwarts Legacy Nintendo Switch-en, de érzékelhetőek a korlátok [VIDEO]

Az Avalanche Software nem véletlenül kért plusz időt a többi platform után, hogy a Nintendo hybrid konzoljára is ki tudja adni a Harry Potter-univerzumban játszódó kalandokat.

 

Bár tény, hogy cross-gen játékról van szó (PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra is már hosszú ideje, hogy megjelent), joggal lehetett tartani attól, hogy miképp fog szuperálni a Nintendo Switchen, hiszen egy nyílt világú, viszonylag tetszetős és ambíciózus játékról van szó. Ezt pedig nem könnyű átültetni egy technikailag visszafogott platformra, és a portot látván ki lehet jelenteni, hogy tényleg nem olyan kifinomult mint a kurrens-gen konzolokon, de figyelembe véve a platform korát és specifikációit, az eredmény mégsem pocsék.

A SwitchUp által posztolt videó bemutatja, hogy nem sok dolog változott. Az Avalanche Software megpróbálta ugyanazokat a pályadizájnokat és szerkezeteket használni, amit a többi platformon. A felbontás jóval alacsonyabb, és igencsak agresszív FSR-használat van, hogy felskálázzák azt. A megvilágítás és a környezet részletessége vissza lett fogva, de a karaktermodellek minősége közel maradt a többi platformhoz (amikor megjelent a Mortal Kombat 1, ez messze nem volt igaz a Switch portra), bár a megvilágítás és a shaderek itt is gyengébbek. A teljesítmény is meglepően jó, ugyanis a legtöbbször a Hogwarts Legacy képes másodpercenként harminc képkockával futni, de a nagyobb nyílt világú területeken ez 27-28 FPS-re csökken.

A nyílt világ éppenséggel az, ahol a port gyengélkedik, vagy legalábbis nem olyan módon lett kivitelezve mint a többi platformon. A Hogwarts Legacy nem átmenetektől mentes, és sokkal több töltőképernyőt láthatunk. A töltési idők is viszonylag sokáig tartanak, így a PlayStation 5-ös verzió után ez felettébb nagy visszaesésnek fog hatni. Igaz, a Nintendo Switch nem rendelkezik NVMe SSD-vel, mivel 2017-ben az még nem nagyon terjedt el, így nem tud a belső tárhely ugyanolyan gyorsan írni/olvasni.

Szóval a port a körülményeket tekintve jónak tűnik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu