Óriási botrány a Netflixnél: 55 millió dollárt pazaroltak el egy megvalósulatlan sci-fi projektre!

MOZI HÍREK – A streaming óriás, a Netflix egy újabb botrány középpontjában találja magát. Egy 2018-ban indult, nagy ígéretekkel kecsegtető sci-fi sorozat, a Conquest projektje körüli zűrzavarok és pénzügyi visszaélések tárultak fel. A showrunner, Carl Rinsch extravagáns költekezése és bizarr viselkedése miatt a több millió dolláros projekt a semmibe veszett.”

 

A Netflix 2018-ban nagy reményekkel vágott bele a Conquest című sci-fi sorozat projektjébe, aminek alapötlete mesterséges intelligenciákkal ellátott emberi lények, úgynevezett O.I.-k globális bevetése volt. A streaming szolgáltató az Amazonnal folytatott licitharc után 61,2 millió dollárért szerezte meg a jogokat, remélve, hogy az ígéretes projekt új mérföldkövet jelent majd a sci-fi műfajban. Carl Rinsch, a projekt vezetője, korábbi munkáival ellentétben ezúttal óriási felelősséget kapott a Netflix részéről, teljes kreatív és pénzügyi szabadságot élvezve.

Ennek ellenére a projekt hamarosan zátonyra futott. Rinsch viselkedése egyre aggasztóbbá vált, számos összeesküvés-elméletet hangoztatott, azt állította, hogy a felesége meg akarta őt ölni. A munkatársak és a stáb tagjai egyaránt panaszkodtak a rendező hozzáállására, és a Netflix vezetősége is felismerte, hogy a projekt nem halad megfelelően. Végül 2021-ben a cég úgy döntött, hogy leállítja a sorozatot.

A döbbenetes fordulat azonban Rinsch pénzügyi manővereiben rejlett. A rendező állítólag 10,5 millió dollárt emelt le a projekt költségvetéséből, amiből először jelentős összeget veszített, majd kriptovalutákba fektetve növelte vagyonát. A megszerzett bevételből luxusautókat, köztük több Rolls Royce-t vásárolt. A botrány azonban nem ért véget itt: Rinsch jelenleg a Netflix ellen indított perben követel 14 millió dollárt, vádolva a céget a szerződésük megsértésével.

Ez a történet egy újabb példa arra, hogyan fordulhatnak szörnyen rosszra a dolgok a filmiparban, amikor a pénzügyi és kreatív kontroll túlzottan egy kézbe kerül. A Conquest esete rávilágít arra, hogy a streaming óriásoknak is jobban oda kell figyelniük a projektjeik irányítására és a pénzügyi ellenőrzésre, hogy elkerülhessék az ilyen káros és költséges kudarcokat a jövőben.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu