Ezt így is lehet: a PlayStation 5-ből egy jóval kisebb változat! [VIDEO]

Ha már a hivatalos új modell a PlayStation 5-ből nem sokkal kisebb a három éve megjelent alapmodellnél (amit az új verzió le is vált, ha a 2020-as kiadás készletei elfogynak), egy rajongói megoldás bizonyítja, hogy miképp lehetne Slim variánsot gyártani.

 

A PlayStation 5 új modellje hivatalosan nem kapott Slim nevet. Valamivel kisebb és könnyebb, meg le lehet szedni róla a Blu-ray meghajtót, amit külön is meg lehet venni (a PlayStation 5 Digital Editionhöz megvásárolva még le is húznak minket ezzel…), de kb. ennyi az újdonság hatása. Messze nem akkora áttervezés mint a PSOne volt a PS1-nek, vagy a PS2 Slim volt a PlayStation 2-nek. Not From Concrete elképzelte, hogy miképp festene, ha a Sony legalább egy icipicit megerőltette volna magát a PlayStation 5 áttervezésével. Az eredményre bátran mondhatjuk, hogy fantasztikus!

A videó bemutatja, hogy miképp építette meg, mit tud a valóban kisebb konzol, milyen a hűtési rendszere (mert azért ezt nem lehet kispórolni a gépből, különben túlmelegedne!), de a kontrollertöltés és a tárhellyel kapcsolatos „hackek” is felbukkannak. De többet is tud a gyári konzolnál a rajongói megoldás, hiszen a gép elején kapásból két USB Type-C port is van, és a jelenre gondolva még a leválasztható Blu-ray meghajtót is csatlakoztatni lehet az egyedi PlayStation 5-höz.

Azért ez az optikai meghajtó még nem tökéletes, ugyanis ezt online regisztrálni kell, és ha gyári állapotra visszaállítjuk a PlayStation 5-ünket, akkor meg kell ismételni ezt a folyamatot. Ebből adódóan ha a Sony a jövőben leállítja a szervereket és nem szünteti meg ezt a lépést a Blu-ray meghajtó használatához, akkor elektronikus hulladék lesz csak a jövőben, és ezzel az eredeti PlayStation 5 értéke lesz jóval magasabb (míg az áttervezett modellek értéke lesz a béka feneke alatt).

Bárcsak ilyen komoly hozzáállással rendelkezett volna a Sony az új PlayStation 5 modell létrehozása során…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu