Ünnepi, ingyenes frissítést kapott az Atari 50: The Anniversary Celebration [VIDEO]

A Digital Eclipse fejlesztésében lérejött kollekció tizenkét játékkal bővült, így a régi művek kedvelőinek érdemes megnézni, hogy mik jöttek.

 

Az Atari 50: The Anniversary Celebration Holiday Content Update frissítése hivatalosan megjelent klasszikus játékokat, házilag (amatőr fejlesztők által) készített homebrew cíemekt, illetve az eddig elveszettnek hitt prototípusokat is tartalmaz. Ez nem valami egyszeri ünnepi tartalmi bővítés, ugyanis a beismerten a retro felé visszakanyarodó Atari (ami ezért vásárolta fel az AtariAge oldalt is a Digital Eclipse mellett) a későbbiekben még bővíteni fogja a kollekciót további játékokkal, illetve ezeken túl részletes interjúkkal és kulisszák mögé való betekintésekkel.

A frissítéssel ezek a játékok csatlakoztak az Atari 50: The Anniversary Celebrationhöz (zárójelben a platformot is feltüntetjük): Adventure II (homebrew játék, Atari 2600), Bowling (Atari 2600), Double Dunk (Atari 2600), Maze Craze (Atari 2600), Miniature Golf (Atari 2600), MotoRodeo (Atari 2600), Aquaventure (prototípus, Atari 2600), Save Mary (prototípus, Atari 2600), Super Futball (Atari 2600), Return to Haunted House (homebrew, Atari 2600), Circus (Atari 2600), illetve Warbirds (Atari Lynx). Szóval ne számítsunk kifinomult, Unreal Engine 5-ös játékokra, ugyanis ezek elég régi hardverre készültek (az Atari Lynx pedig egy Game Boy-rivális handheld volt, ha nem ismerős a neve), így nem a modern közönségnek szólnak.

Ne felejtsük, hogy ez az Atari már messze nem az a cég, amely 1983-ban az Egyesült Államokban egy játékipari csődöt (aminek ismét be kellene következnie, mert az agyonmonetizáció, a játékok megőrzésének, archiválásának ritkítása, a folyamatos internetkapcsolat erőltetése még egyjátékos címekben… ezek mind olyan folyamatok, ami ellen fel kell szólalni, és csak azért terjeszkednek ezek, mert a közönség nagy része egyszerűen nem érti, mi ezekkel a baj), így csak névben azonos a 70-es, 80-as évek egyik patinás cégével.

Az Atari 50: The Anniversary Celebration amúgy már elérhető PlayStation 5-ön, Xbox Series-en, PC-n (Steam, GOG ), PlayStation 4-en, Xbox One-on, Nintendo Switch-en és Atari VCS-en.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu