Vigyázat a Steam Deck szaglásával: a Valve óva inti a tulajdonosokat!

A Valve felhívja a Steam Deck tulajdonosok figyelmét, hogy kerüljék a készülék szellőzőnyílásából áramló gőzök belélegzését. A közösségi médiában elterjedt mém, miszerint a gőzök illata vonzó, aggodalmakat keltett a cégben. A Valve szerint bár nincs közvetlen egészségügyi kockázat, a szellőzőnyílásból származó gőzök közvetlen belélegzése nem javasolt. A cég a felhasználók egészségének védelmében kéri a szokás elhagyását.

 

A Valve, a népszerű Steam Deck kézi játékkonzol gyártója, nemrégiben felhívta a felhasználók figyelmét egy szokatlan, de egyre elterjedtebb jelenségre. A Steam Deck subredditjén és más közösségi média platformokon felbukkant egy mém, amely szerint a felhasználók vonzónak találják a készülék szellőzőnyílásából áramló gőzöket, és szívesen szippantják be őket. Ez a szokás aggodalmat keltett a Valve-nál, ami arra kérte a tulajdonosokat, hogy kerüljék a gőzök belélegzését.

A jelenség hátterében az áll, hogy sok Steam Deck tulajdonos számolt be arról, hogy kellemesnek találják a készülék szellőzőnyílásából származó illatot, és ezért szándékosan szippantják be a gőzöket. Egy Reddit felhasználó, Metapod100, a Steam Support-hoz fordult azzal a kérdéssel, hogy vajon biztonságos-e a gőzök belélegzése. A válaszban a Valve megerősítette, hogy bár nincsenek közvetlen biztonsági aggályok a Steam Deck általános használatával kapcsolatban, a szellőzőnyílásokból származó gőzök közvetlen belélegzése nem ajánlott.

A cég szerint a szellőzőnyílásokból származó gőzök nem mérgezőek, de általános egészségügyi ajánlásoknak megfelelően nem javasolt elektronikus eszközök kipufogógázainak belélegzése. A Valve ügyfélszolgálata hangsúlyozta, hogy bár értik a mém jellegét, az egészség védelme érdekében javasolják a felhasználóknak, hogy kerüljék a szellőzőnyílásokból származó gőzök belélegzését.

A cég közleménye valószínűleg nem fogja teljesen megállítani a mém terjedését vagy a gőzök belélegzését, de hangsúlyozzák a Steam Deck tulajdonosok egészségének fontosságát. A Valve figyelmeztetése egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy a modern technológiával járó új jelenségekre is oda kell figyelni, különös tekintettel az egészségre és a biztonságra.

Forrás: theGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu