Így kerülte el az Amazon Reacher tévésorozata a Tom Cruise-filmek hibáit! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Az Amazon-féle Reacher 2. évada szépen kezelte a Tom Cruise-filmek által felvetett elkerülhetetlen problémát, és közben elkerülte a potenciális drámát. FIGYELEM! Az Amazon Reacher 2. évadának súlyos SPOILEREI következnek!

 

 

Az Amazon-sorozat Reacher 2. évadának második epizódjával a sorozat remekül dolgozta ki a Tom Cruise-filmek által elkerülhetetlenül felvetett problémát. Lee Child Jack Reacher-könyveinek rajongói között lázadás tört ki, amikor megerősítették, hogy Tom Cruise fogja játszani a karaktert a filmben. A regényekben Reacher egy Dolph Lundgrenhez hasonló, ormótlan behemót. Mondhatjuk, hogy kevesen látták Cruise-t a szerepben.

Ettől függetlenül a színész Jack Reacher filmduológiája csak hozzájárult a karakter ismertségének növeléséhez, és új olvasókat hozott a könyvekhez.

Cruise második filmes kiruccanása langyos fogadtatásban részesült. Ezért úgy döntöttek, hogy helyette egy tévésorozattal indítják újra az IP-t. Alan Ritchson mostanra Cruise-t váltotta fel Reacher szerepében a popkultúrában. Egyszerűen jobban illik hozzá a szerep. A könyvsorozatban mostanra közel 30 regény jelent meg, így az Amazon széria mögött álló showrunnerek bőséges anyagból válogathatnak a jövőbeli adaptációkat illetően.

 

A Reacher 2. évada kihagyja Tom Cruise 2012-es filmjének eseményeit

 

Azok, akik azon tűnődtek, hogy a Reacher újra adaptálja-e a One Shotot, amelyet Tom Cruise Jack Reacher filmjéhez használtak, megnyugodhatnak. A második évad közel három évvel az első évad eseményei után játszódik. Így érthető, hogy a címszereplőnek ez idő alatt volt néhány kalandja. A „Mi történik Atlantic Cityben” című második epizódban Reacher elárulja, hogy „tavaly Indianában” összefutott James Barrral, és hogy „most már tartozik nekem”. A kontextus kedvéért: Barr az egykori gyalogsági mesterlövész, akit az eredeti című filmben gyilkossággal vádolnak. Reacher nyomozása a feltételezett gyilkosságok ügyében indította be a történetet.

Ezzel a jelenettel Reacher megállapítja, hogy a One Shot eseményei a képernyőn kívül történtek, és a könyvet nem tervezik újra feldolgozni.

A címszereplő kijelentése, hogy Barr „tartozik” neki, nyitva hagyja az ajtót arra, hogy a karakter megjelenjen egy későbbi évadban. Habár nehéz elképzelni, hogy Reacher valóban Barr-hoz fordul segítségért.

 

Az Amazon bölcsen teszi, hogy elkerüli a One Shot újabb adaptációját

 

Érdekes lenne látni egy új One Shot-adaptációt Ritchson Reacherével. Csak hogy lássuk, mennyire másképp alakulna. A Jack Reacher a 2012-es megjelenése óta újraértékelődött, mint egy szolidan rendezett akcióthriller. Ez volt az első olyan projekt, ahol Cruise-t mostanra állandó munkatársa, Christopher McQuarrie (újabb Mission: Impossible-filmek) rendezte. A film szórakoztató, de a puristáknak nehéz teljesen elfogadni Cruise-t a szerepben. Ettől függetlenül az Amazon bölcsen teszi, ha nem adaptálja a One Shotot, hiszen ez egy nem túl jó forgatókönyv.

Bármit is gondoljanak a 2012-es Jack Reacher kritikusai, McQuarrie filmje nagyszerű adaptációja Child regényének, így nincs égető szükség egy új változatra.

Ráadásul a showrunnerek rengeteg más regényből is meríthetnek. Köztük Ritchson egyik kedvenc Reacher-történetéből, a Die Tryingből. Ha a sorozat úgy döntene, hogy újra adaptálja a One Shot-ot, úgy érezné, mintha felesleges drámát kreálna a film és a sorozat között. Mintha szándékosan Ritchson verzióját állítaná szembe Cruise-éval.

Elkerülhetetlen volt, hogy az Amazon sorozata szembesüljön ezzel a problémával, de a Mi történik Atlantic Cityben klasszul kezeli. A regény eseményei így is megtörténtek, és bizonyítják, hogy Reacher nem töltötte a két évad közötti éveket akció nélkül.

 

A Never Go Back is a képernyőn kívül történt a Reacher idővonalán?

 

Most, hogy a sorozat megerősítette, hogy a One Shot a Reacher világában történt, a következő kérdés az, hogy a Never Go Back is megtörtént-e? A második évad első három epizódja nem ad választ erre a kérdésre. A történet irányát tekintve valószínűleg nem is fog. Ennek ellenére, ha a showrunnerek úgy döntöttek, hogy a One Shot-ot leveszik a „To-do” halomról, akkor értelemszerűen a Never Go Back is kikerült a listáról.

Ez kissé kiábrándító, hiszen a Never Go Back egy csalódást keltő Jack Reacher-film lett.

A folytatás felejthető akciót és mellékszereplőket tartalmazott, és a Reacher állítólagos tinédzser lányával kapcsolatos történet olyan mellékszál, amit a harmadik vagy negyedik filmre kellett volna tartogatni, nem a másodikra.

Túl korai volt még a filmes franchise-ban egy ilyen történet. Ám az Amazon Reacherje igazságot tehetett volna benne. Talán az elkövetkező években egy bátor producer meg tudná közelíteni a Never Go Backet a Reacherhez, de ez nem fog egyhamar megtörténni.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu