Vajon kaphat folytatást Dwayne Johnson 200 millió dolláros, bukott mozija?!

MOZI HÍREK – Vajon a Dwayne Johnson főszereplésével készült, 2021-es, rendkívül sikertelen blockbuster kaphat folytatást? Megpróbálunk választ adni erre a kérdésre…

 

 

2021 júliusában került a mozikba a Dwayne Johnson és Emily Blunt főszereplésével készült Dzsungeltúra (Jungle Cruise). A színésznő egy rettenthetetlen kutatót, Lily Houghtont alakította. A cselekmény őt követi, amint elhagyja Londont, hogy felfedezze az Amazonas dzsungelét egy csodás gyógymódot keresve.

A folyón való hajózáshoz felbéreli Frank Wolffot (Dwayne „The Rock” Johnson), egy ravasz kapitányt, aki éppoly kétes hírű, mint a lerobbant, öreg tutaja.

Lily elszánt kutatása felfedezi az ősi fát, amelynek rendkívüli gyógyító ereje megváltoztathatja az orvostudomány jövőjét. Ennek következtében epikus küldetésre indul.

A valószínűtlen páros számtalan veszéllyel néz szembe – nem beszélve a természetfeletti erőkről -, amelyek az esőerdő buja pompája alatt rejtőznek. Ahogy az elveszett fa titkai fokozatosan feltárulnak, Lily és Frank számára még nagyobb lesz a tét. Nemcsak az ő sorsuk forog kockán, hanem az egész emberiségé is…

A Dzsungeltúra, amely a Disney parkok híres attrakcióján alapul, hatalmas, 200 millió dolláros költségvetésből készült. Bár a premier jól sikerült, a nézettsége később meredeken zuhanni kezdett. A film kereskedelmi szempontból kudarcot vallott. Csupán 220 milliót hozott a kasszáknál. A Disney+-on való egyidejű megjelenése sem segített a helyzeten.

Ez nem akadályozta meg a stúdiót abban, hogy 2021 augusztusában – talán kicsit túl korán – bejelentse a folytatás terveit.

Az IMDb oldalán a mai napig úgy jelentik be, hogy a Dzsungeltúra 2. még mindig fejlesztés alatt áll, Jaume Collet-Serra rendezővel az élen, akárcsak az 1. opus esetében.

A projektről azonban már több mint két éve nem érkezett hír. Ráadásul a Black Adammal (szintén Collet-Serra rendezésében) elért újabb kereskedelmi kudarc után úgy tűnik, Dwayne Johnson jobban megválogatja a filmjeit Hollywoodban. Hogy a kasszasikerek terén újra talpra álljon, The Rock nemrég visszatért a Fast and Furious franchise-hoz. Egy szóló spin-offot is kapott a karakteréről, Luke Hobbsról.

A Hobbs nagyon lefoglalja majd. Úgy tűnik, a Dzsungeltúra már nem élvez prioritást sem nála, sem a Disney-nél. Így nem valószínű, hogy a folytatás egyhamar napvilágot lát. Még az is lehet, hogy nagyon sokáig Mickey íróasztalfiókjában marad anélkül, hogy valaha is megjelenne…

Forrás: Wikipedia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu