Marvel’s Spider-Man 3: talán pont ez a legszokatlanabb a szivárgásban…

Ha a Marvel’s Spider-Man 2 történetét megnézzük, akkor az Insomniac Games terve valamelyest furcsa lehet.

 

Mielőtt bármi másba kezdenénk, ki kell hangsúlyoznunk, hogy a Marvel’s Spider-Man 2 történetével kapcsolatban spoilerekről lesz szó, így aki nem játszott még Miles Morales és Peter Parker történetével, ami PlayStation 5-re ősszel jelent meg, nem javasolt a következő bekezdésbe kezdeni, hanem itt meg kellene állni. Mi előre szóltunk…

Kiderült, hogy az Insomniac Games törölt egy olyan Pókemberes játékot, ami kooperatív lett volna, és élő szolgáltatásos (live service) modellt használt volna. Azt is megtudtuk, hogy a harmadik részt az Insomniac két részes elképzelésként nyújtották be. A játék első felét valamikor a 2027-es ünnepi időszakra tervezi a stúdió, a második rész pedig egy évvel később követné. Ebből következik, hogy az első felét bizonyosan egy nagy cliffhanger zárja. Ha Peter Parker visszavonul, akkor Miles Morales és Silk lehet az első félidő főszereplője, míg Peter a másodikban térhet vissza, hogy Doc Ockkal (Dr. Octopus) megküzdjön. A másik lehetőség, hogy egy nagy leleplezés vagy halál történik az első felében, ami feszültséggel leköthetné a játékosokat, így az Insomniac a Marvel filmes univerzumából (MCU) átemelhet egy ötletet.

A történetben így két főgonosz azonos ideig kaphat szerepet. Az elsőben Green Goblin (magyarul Zöld Manóként futott anno a képregényekben) lehet a középpontban, így nem lenne elhanyagolva úgy, ahogy Venom volt a Marvel’s Spider-Man 2 második felében. A manó után Doc Ock lehet a főgonosz, aki személyesen rivalizál Peter Parkerrel. A játékmenetben nagy eltérést nem várhatunk. De a szivárgás szerint a Marvel’s Spider-Man 3 első fele mellé egy többjátékos mód is jön, és egy bundle is készülhet, ami mindkét egyjátékos elemet és a multiplayert is magába foglalja egy 2029-es megjelenéssel. Talán a The Great Web nevű, elkaszált projektből emelhetnek át pár dolgot.

A másik indok a felezés mögött a költség. A Marvel’s Spider-Man 2 350 millió dollárt kóstált, és ha egy nagy játék lenne a harmadik, még többet kellene a Sony-nak költenie. De ha két részre bontják, dupla eladás jöhet, mert sokan kíváncsiak lehetnek a történetre. Lehet, hogy a második fél Silkre koncentrál, vagy csak egy nagy DLC lesz, amire az Insomniac Part 2-ként utal stúdión belül…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu