Nem versz át: a kritikusok nem csípik, de a nézőket elvarázsolta a Netflix új thrillersorozata!

MOZI HÍREK – A Netflix az évet a Nem versz át (Fool Me Once) sorozattal nyitja, amely a műfaj mestere, Harlan Coben thrillere…

 

 

A Netflix a 2024-es évet a Nem versz át (Fool Me Once) thrillersorozattal nyitja. Ez a legutóbbi együttműködésük a bestseller íróval, Harlan Cobennel. A sorozat a 2016-ban megjelent, azonos című regényének adaptációja, amelynek szinopszisa a következő:

Amikor Maya, az egykori katona hirtelen megpillantja egy kémkamerán a férjét, akiről azt hitte, hogy meggyilkolták, egy mélyen a múltban gyökerező gyilkos összeesküvésre bukkan. A szereposztásban Michelle Keegan alakítja Mayát, Richard Armitage a férjét, Adeel Akhtar pedig a rendőrt.

Coben nem változtatott stílusán ezzel az új produkcióval sem, amely egy igazi thriller, eltűnéses történettel, feltárt titkokkal, rengeteg rejtéllyel és egy hősnővel, aki a veszély ellenére nyomoz.

Bár a történet formáját és tartalmát tekintve meglehetősen hagyományosnak tűnhet, úgy tűnik, az író különösen büszke erre az adaptációra. A Radio Timesnak tavaly októberben adott interjújában Coben elárulta, hogy a Nem versz át befejezése sokakat meg fog lepni, utalva arra, hogy a regényétől eltérő lesz:

„Meg fogsz döbbenni a befejezéstől. Úgy döntöttünk, hogy nem lesz nyílt befejezés, és szerintem ez a legjobb, ha az ember egy sorozatot néz. Azt akartuk, hogy ez a befejezés meglepő és megható legyen. Az utolsó epizódunk meglepő módon a legrövidebb. Egyenesen a lényegre akartunk térni.” (Az utolsó epizód mindössze 35 percig tart…)

A forgatókönyv-változtatást a Netflix előfizetőinek kielégítése indokolja. A szériának nem lesz második évada, ahogy Harlan Coben más, a platformra szánt sorozatainak sem. hiszen a kezdetektől fogva minisorozatként jelent meg.

 

Nem versz át: lesújtó kritikák, elégedett nézők?!

 

A Netflixen megjelent új sorozatot a nézők a vegyes kritikák ellenére is nagyra értékelték. (A mi kritikánk a holnapi nap folyamán várható.) A Nem versz át hivatalosan csak újév napján jelent meg a szolgáltatáson. Ám az Independent beszámolója alapján számos kritikus részéről negatív kritikát kapott.

Ennek ellenére a rajongók lelkes értékeléseket osztottak meg a sorozatról a közösségi médiában.

Többen, akiknek sikerült előzetesen megnézniük a 8 epizódot, megerősítették, hogy a forgatókönyvírók a regénytől merőben eltérő, a valóságban jobban gyökerező irányt vettek. A sorozat a családi dráma helyett sokkal inkább a korrupt gyógyszergyárakkal és a mesterséges intelligenciával foglalkozik.

Úgy tűnik, a Nem versz át talán nem forradalmasítja a műfajt, de tiszteli a nézőket…

Forrás: Independent, Radio Times

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu