Prince of Persia: The Lost Crown hogyan lesz elérhető a Steam Deck-en?

Közeledik a „Prince of Persia: The Lost Crown” megjelenési dátuma, így sok rajongó izgatottan várja, hogy egyik platformról a másikra léphessen. Íme minden, amit a Prince of Persia: The Lost Crownról tudni érdemes a Steam Deckkel kapcsolatban.

 

A közkedvelt Prince of Persia-sorozat legújabb kiadása, a „Prince of Persia: The Lost Crown” a régi gyökerekből merített ihletet. A Prince of Persia: The Lost Crown megjelenési dátumának közeledtével sok rajongó izgatottan várja, hogy elkezdjen egyik platformról a másikra járni, elkerülve a legendás veszélyeket, amelyek ebben az új akció-kaland platformjátékban várnak rá.

A játék Nintendo Switchre, Xbox Series X/S-re és PS4/5-re is elérhető, de kíváncsiak lehetünk, hogy a Steam fedélzetén is akcióba lendülnek-e majd. Egy rakás elérhető játék teszi a Steam Decket az egyik legjobb kézikonzolnak, ami létezik, és nincs is jobb, mint az, hogy egy újabb jó teljesítményű játék kerüljön be az egyre bővülő könyvtárba.

 

Elérhető-e a Prince of Persia: The Lost Crown a Steam Deck-en?

 

A Prince of Persia: The Lost Crown önmagában nem érhető el a Steam Deck-en, ugyanis Epic Games exkluzív játék, ami azt jelenti, hogy PC-n (természetesen a Ubisoft saját webáruházát leszámítva) csak ebben a webáruházban elérhető. Azonban szerencsére vannak módszerek a játék futtatására a kézi platformon.

A három évtizedes franchise korábbi játékai minde egyszerűen játszhatók a Valve kéziszámítógépén, lévén azok megjelentek Steamre is, azonban ez nem ennyire leegyszerűsített, ha a Prince of Persia: The Lost Crownról van szó. Bár a játék több platformon is elérhető, köztük PC-n is, a Steamen nem lesz elérhető.

Nem ideális forgatókönyv, hogy a játék hivatalosan nem érhető el a Steam Decken. Jelenleg előrendelhető az Epic Games Store-on és a Ubisoftnál, amelyek a Valve kézi számítógépén keresztül érhetők el, illetve természetesen a PC-n is elérhető Ubisoft Connect-en. A Heroic Games Launcher telepítésével a Steam Deckre az Epic Games könyvtárát el lehet elérni útközben, amiben a Prince of Persia: The Lost Crown is megtalálható. Egy kicsi macerásabb, ha Ubisoft Connect rendszerét használjuk, de A Prince of Persia: The Lost Crown követelményei nem túl igényesek, ami jó előjel a készülék számára, vélhetően a 60 fps, közepes, vagy akár kimaxolt beállításokkal sem elképzelhetetlen.

Ami a tárhelyet illeti, a Prince of Persia: The Lost Crown mindössze 30 GB-ot igényel a költséges tárhelyből, ami a jelenlegi szabványok szerint nagyon kevés, így ebből a szempontból elvileg bármilyen Steam Decken elfut a játék, még egy nem bővítette 65Gb-oson is.

Forrás: Economic Times

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu