Nvidia ACE: életszerű, interaktív MI NPC-k az új játékokba és appokba! [VIDEO]

Az Avatar Cloud Engine (ACE) még nem látható teljesen működés közben, de az Nvidia eléggé közel jár hozzá….

 

Az Nvidia bejelentette, hogy az ACE technológia számára fejlesztési mikroszolgáltatásokkal készül, ami a játékok, eszközök és applikációk fejlesztőinek teszi lehetővé, hogy könnyedén integráljanak mesterséges intelligencia-modelleket az avatarokba vagy NPC-kbe, hogy az újgenerációs appok és játékok így is erősebbé váljanak. Az ACE-t az Nvidia többször is bővítgette tavaly: például a NeMo SteerLM-mel a fejlesztők testre szabható attribútumokkal kísérletezhetnek a digitális avatarok számára, az Inworld AI-val való együttműködéssel pedig az NPC-k a szövegösszefüggés (kontextus) kapcsán lesznek tudatosabbak.

Az Nvidia idénre több fejlesztővel is összeállt, hogy az ACE mikroszolgáltatásokkal az Audio2Face (A2F) és Riva Automatic Speech Recognition (ASR) technológiákat bevethessék, és így az MI-meghajtotta NPC-k még inkább javulhassanak. A fejlesztők listája már most is durva: Ubisoft, Tencent, UneeQ, Ourpalm, NetEase Games, miHoYo, Convai, Charisma AI, Inworld. A text-to-speech szövegbevitelt használni és javítani is lehet a Convai finomhangolt LLM és RAG modelljeivel, hogy a játékok NPC-ivel hihető interakciók szülessenek. Nem csak a hangnemre képesek reagálni, de a többi NPC-re is attól függően, hogy a játékostól milyen szövegbevitelt kapott.

Tehát nem csak annyiból áll az egész, hogy a karakter a begépelt szövegünkre mond valamit, hanem a hangfelismerés is játszik, és ehhez nem valami unott gépi hang jár, hanem valami hihetőbb (azért a hangimitációra még nem mondhatjuk, hogy tökéletes). Úgyhogy stabilan jövőbe látó a technológia.

Szóval mindez oda vezethet, hogy sok AAA kiadó (nem véletlenül van ott a lista elején a Ubisoft!) nem csak sablon NPC-ket hozna létre mint mondjuk amit a The Elder Scrolls V: Skyrimban láthattunk, hanem olyan nem játszható karakterek születhetnek, amelyek komolyabban képesek ránk reagálni, és bár még mindig készülőfélben van a technológia, a prezentáció alapján nyugodtan elmondhatjuk, hogy az eredmény ígéretes lesz.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu