Hamarosan elindul a Silent Hill 2 Remake marketingje

A játékot fejlesztő stúdió vezérigazgatója szerint a Konami nemsokára elkezdi a játékot hirdetni.

 

Piotr Babieno, a Bloober Team vezérigazgatója egy lengyel publikációnak, a Bankier.pl-nek nyilatkozott a Silent Hill 2 Remake-ről. Nagy meglepetés volt egyrészt az, hogy a Konami úgy általában véve elővette az IP-t, miután a Silent Hills nem valósult meg (és így Kojima Hideo távozott a japán cégtől, és vitte magával Norman Reedust, így létre tudott jönni a Death Stranding; Guillermo Del Toro pedig pórul járt), másrészt pedig az is furcsa, hogy nem a franchise ELSŐ részével kezdik a modernizációt, hanem a másodikkal. (Igaz, a Metal Gear Solid Delta is ilyen furcsa, mert ott a HARMADIK MGS kap remake-et.)

Babieno szerint a Silent Hill 2 Remake marketingje nemsokára elkezdődik. Ezt a Konami vállalta magára, mert mégis a japánoké az IP, így a Bloober számára a fejlesztés volt az elsődleges feladat. A marketing elindítása jogos, ugyanis néhány napja a Sony közzétett egy olyan videót, amiben a 2024-es év játékait mutatta meg. Ezek között pedig felbukkant a Silent Hill 2 Remake is. Babieno még beszélt a Project C-ről is. Ezt a Take-Two-val (avagy annak Private Division ágazatával) közösen fejlesztik, és további részleteket az év első felében fogunk hallani róla. További hírekkel is készül a lengyel csapat, így még okozhatnak 2024 során néhány meglepetést. Nemrég azt hallottuk, hogy a Bloober Team a fejlesztőket más projektekre irányította át, így a Silent Hill 2 Remake finomhangolási, hibajavítási fázisban lehet, ahhoz pedig nem kell a teljes stáb.

A Silent Hill 2 Remake hivatalosan megjelenési időszakkal sem rendelkezik, de PlayStation 5-re és PC-re készül. Valószínűleg PS5-re jelenik meg először, és az időzített exkluzivitás lejárta után számíthatunk a PC verzióra. Ha tippelnünk kellene, akkor valamikor őszre tehetjük a megjelenést. Kérdés, hogy fel tud-e nőni a remake az eredetihez. Szerintünk nem.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu