A játékipar legvalószerűbb rombolhatóságára készül az új Battlefield!

A Ripple Effect (korábban DICE Los Angeles) új játéka erre törekszik, így nem lesz egyszerű a stúdió feladata.

 

A Tech4Gamers fedezte fel az álláshirdetést, ami vizuális effektekért felelős rendezői pozícióra szól. Ebben azt olvashatjuk, hogy az Electronic Arts birtokában levő stúdió egy olyan senior 3D-s művészt keres, ami a legrealisztikusabb és legizgalmasabb rombolásra vonatkozó hatásokat teremtené meg a játékiparban. Viszont ez csak egyike a sok Battlefield projektnek!

Gondoljunk bele, hogy nem a Ripple Effect az egyetlen, ami a Call of Duty-val korábban rivalizáló, de manapság erre már nem képes franchise-zal foglalkozik (a Battlefield 2042 csalódást keltett). A DICE is dolgozik egy többjátékos élményen a sorozatban, és a következő egyjátékos történetnek társfejlesztője lesz. Ezen amúgy a Halo társalkotója, Marcus Lehto is dolgozik a saját stúdiójában, a Ridgeline Gamesnél. Az Electronic Arts szerint a Ripple Effect egy vadonatúj Battlefield-élményen dolgozik (nem, nem játéknak nevezték, hanem ÉLMÉNYNEK), ami kiegészíti és építkezik a franchise alapjaira. A stúdió korábban a DICE-nak besegített a Battlefield 2042 kivitelezésébe, ugyanis DICE LA-ként még csak egy kisegítő stúdió volt a csapat.

2021 decemberében jelentette be az Electronic Arts, hogy egy, egymáshoz kötődő játékokkal rendelkező Battlefield-univerzumot akar létrehozni sok változással, és ez kihatna a franchise fejlesztési struktúrájára is. (Ezt már láthatjuk azon, hogy egyszerre több stúdió is ezzel az IP-vel foglalkozik). A változások része volt az is, hogy a DICE korábbi igazgatója, Oscar Gabrielson még magát az Electronic Artsot is elhagyta. A Respawn és az Infinity Ward társalapítója, Vince Zampella pedig új posztot kapott: ő lett a Battlefield franchise főnöke, így semmi sem készülhet az ő tudta nélkül.

Reméljük, hogy az új Battlefield játékok képesek lesznek visszatérni a korábbi sikerekhez, mert azért ne csak a Battlefield 2042 kapcsán értékeljük a több mint két évtizede létező franchise-ot. Ennél jóval több játékból áll az IP, így jobb, ha korrektek leszünk vele.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu