Új felmérésből kiderül, hány fejlesztő dolgozik a Nintendo következő konzoljára szánt játékokon

Egy frissen közzétett felmérésből kiderül, hogy jó néhány játékfejlesztő már dolgozik a Nintendo Switch utódjára szánt címeken.

 

A GDC-n megkérdezett fejlesztők nyolc százaléka állította, hogy már dolgozik a Nintendo Switch még be nem jelentett utódjára szánt játékokon. Bár alig tíz százalék nem hangzik soknak, ez több száz fejlesztőt jelent. Arról nem is beszélve, hogy mivel a rendkívül népszerű Nintendo Switch hibridkonzol utódját továbbra is titok övezi, potenciálisan vannak olyan fejlesztők, akik nem voltak hajlandóak megerősíteni részvételüket a next-gen szoftverekkel kapcsolatban.

Annak ellenére, hogy még mindig nem jelentették be, a Switch utódja egyelőre a Nintendo legjobban őrzött titka marad. Először tavaly keringtek olyan hírek, hogy a Nintendo következő konzolja zárt ajtók mögött, a Gamescomon jelenik meg. Azóta a pletykafészek szinte naponta pörgött meg nem erősített hírekkel, amelyek szerint az új konzol egy bizonyos chipet vagy technológiát fog tartalmazni. Mégis, bár a titokzatos új konzol körüli érdemi részletek továbbra is szűkszavúak, a létezésének hullámai mindenhol láthatóak.

A VGC beszámolója szerint a GDC-n megkérdezett 3000 fejlesztő közül 250 állítja, hogy a Nintendo Switch utódjára készülő játékon dolgozik. A felmérés több ezer fejlesztőt képvisel, akik masszív AAA-játékok és kisebb indie-címek mögött állnak. Emellett a megkérdezett fejlesztők 32%-a állítja, hogy a Nintendo következő konzolja az a platform, amely jelenleg a leginkább érdekli őket.

A Switch utódjáról ismét nem sokat tudni, de sokan úgy vélik, hogy a konzol megtartja a jelenlegi hardver hibrid képességeit. A zökkenőmentes átmenet a kézi játék és az otthoni konzolos élmény között azt eredményezte, hogy a Switch minden idők egyik legkelendőbb videojáték-rendszerévé vált. Bár a Nintendo történelmileg küzdött a harmadik fél támogatásával az időnként elmaradott technológia és az egyedi trükkök miatt, a Switch puszta sikere számos partnert hozott az ökoszisztémába. A Nintendo jelenlegi lendülete a hibrid technológiával, valószínűnek tűnik, hogy a harmadik fél fejlesztők a jövőben is támogatni fogják a vállalatot.

A vezető elemzők jelenlegi Switch-utód előrejelzései azt állítják, hogy az új hardver később, 2024-ben debütál. Ismét, bár még nem erősítették meg, széles körben úgy vélik, hogy a Nintendo ragaszkodni fog a hibrid formafaktorhoz, amely a Switch-et elsöprő sikerré tette. Az elemzők azonban azt jósolják, hogy a konzol 400 dollárra, míg a játékok 70 dollárra ugranak majd fel, hogy megfeleljenek a főbb PC, PS5 és Xbox Series X/S címek jelenlegi árainak.

Még Switch utód nélkül is bőven van mit várniuk a Nintendo rajongóknak idén. Rengeteg first-party és third-party cím jelenik meg a platformra a következő hónapokban, és ezek csak a jelenleg megerősített játékok.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu