Ukrán katona a videojátékok által megszerzett képességekkel pusztítja el Oroszország legmodernebb tankját

Egy ukrán katonai járművezető, Szerhij, aki korábban sok időt töltött videojátékokkal, rendkívüli pontossággal semlegesített egy orosz T-90M harckocsit. Az esemény videója bejárta az internetet, és bemutatja, hogyan sikerült az esélytelennek hitt ukrán Bradley gyalogsági harcjárműnek felülmúlni az orosz technológiát.

 

Vlagyimir Putyin „különleges katonai műveletként” indított nyílt háborút Ukrajna ellen 2022 februárjában. A konfliktus óta a Nyugat fegyver- és gazdasági szankciókkal igyekszik akadályozni az orosz előretörést, és cikksorozatunkban folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat a fejleményekről.

A Bradley gyalogsági harcjármű legénysége, akik a T-90M legyőzésében vett részt, az ukrán TSH-nak nyilatkozva elárulták, hogyan sikerült felülmúlniuk a technológiai hátrányukat. Szerhij, a jármű parancsnoka és fegyverkezelője, először páncéltörő fegyverrel lőtte az orosz tankot, de miután azok elfogytak, áttértek a 25 mm-es automata ágyú használatára.

A videóban Szerhij elmondja, hogy korábbi videojáték-tapasztalatai révén pontosan tudta, hol kell a tankot eltalálnia a legnagyobb hatás érdekében. Céljuk az volt, hogy megvakítsák a tank sofőrjét, így megakadályozzák a jármű elmenekülését. A terv sikerült, a tank súlyosan megsérült, amit a cikk elején szereplő videón is látni lehet. A lövegtorony irányíthatatlanná vált, és az orosz katonák végül megpróbáltak elmenekülni, mielőtt egy öngyilkos drón becsapódott volna a tankba.

Forrás: The Drive

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu