Íme a OneXPlayer X1, a legújabb Steam Deck-verőnek kikiáltott kézikonzol!

TECH HÍREK – A gyártó friss információkat osztott meg a OneXPlayer X1 3 az 1-ben kéziszámítógépről, amelyet az Intel Meteor Lake CPU-k hajtanak, és amely potom 859 amerikai dollárról (kb. 301 000 Ft) indul…

 

 

A OneXPlayer X1 nagyot lépett előre az iparágban. Különösen, amikor egy hónappal ezelőtt bejelentették az új eszközt. Hiszen nem csak az Intel „Core Ultra” CPU-ját tartalmazta, hanem egy olyan jellegzetes dizájnnal érkezett, amelyet korábban nem láttunk az iparágban.

A kéziszámítógép mindent tud, amit egy modern készüléktől elvárhatunk, legyen szó akár játékról, akár alkalmi teljesítményről, vagy akár a fedélzeti funkciókról, amelyek támogatják a könnyű fogyasztói munkaterhelést.

A 3 az 1-ben formafaktor valóban egyedülálló a piacon. Alig várjuk, hogy lássuk, mit hoz a OneXPlayer X1 a fogyasztóknak! A Minisforum szintén hasonló felhasználói élménnyel rendelkező V3 3 az 1-ben kéziszámítógépet kínál majd. Ám az az AMD Ryzen 8040 „Hawk Point” APU-jára épül.

 

 

OneXPlayer X1

 

 

Mi mindent pakoltak a OneXPlayer X1-be?

 

Mindenekelőtt merüljünk el a fedélzeti CPU-k részleteiben! A komponensek nem mások, mint az Intel Core Ultra 7 155H és Core Ultra 7 125H processzorok, amelyeket a teljesítmény/watt arányuk miatt a következő processzoroknak tartanak, amelyek uralni fogják a kéziszámítógépek piacát. Ami a specifikációkat illeti, a Core Ultra 7 155H 16 magot tartalmaz 6+8+2 konfigurációban, 22 szálat, 3,8 GHz-es alapórajelet, 4,8 GHz-ig terjedő órajelet, 24 MB L3 gyorsítótárat és 28 W TDP-t. A Core Ultra 7 125H, 14 magos kialakítással, 18 menettel, 3,6 GHz-es alap- és 4,5 GHz-es boost órajelekkel rendelkezik. Ez 20 MB gyorsítótárat hordoz és 28 W-os TDP-vel van konfigurálva.

A OneXPlayer X1-ben minden finomság jelen van, és egy másik érdekes terület, amibe bele lehet ásni, a kéziszámítógép fedélzeti kijelzője. Ez egy 10,95 hüvelykes 2,5K LTPS kijelzővel rendelkezik, amelynek maximális felbontása 2560 x 1600 pixel, 120 Hz-es frissítési frekvencia és 540 nit fényerő mellett.

A kijelző 138%-os sRGB színskálával is rendelkezik, így biztosítva, hogy akár játékról, akár médiafogyasztásról van szó, a fogyasztó a legtöbbet hozhatja ki a kijelzőből.

 

 

OneXPlayer X1

 

 

A tárolási és memória opciókat illetően az X1 támogatja a 7467 MHz-es órajelű LPDDR5x memóriát. Ezzel az iparág felső kategóriájába tartozik. Mivel a Meteor Lake CPU-k köztudottan a legnagyobb sebességű memóriákkal működnek a legjobban, ennek beépítése ebben az esetben értelmes. A teljesítmény várhatóan csúcsminőségű lesz. Ráadásul a tárolás tekintetében a készülék egy M.2 2280 PCIe 4.0 SSD foglalattal rendelkezik.

Ami a fogyasztó-orientált funkciókat illeti, a OneXPlayer X1 tele van olyan elemekkel, amelyek felhasználóbarát eszközzé teszik, széles körű testreszabási lehetőségekkel.

A készülék levehető vezérlőkkel rendelkezik. Így a felhasználók úgy alakíthatják a készülék használatát, ahogyan csak akarják. Ezenkívül a készülék mind a levehető vezérlők, mind a billentyűzet számára mágneses alapú nyílásokkal rendelkezik. Ezzel a felhasználók számára egyszerű plug-in-play mechanizmust biztosít. Mindez sokkal zökkenőmentesebbé teszi az általános élményt.

Ami a fedélzeti portokat illeti, a OneXPlayer X1 2x USB 4.0 Type-C interfésszel és egy USB 3.2 csatlakozóval rendelkezik. Ezenkívül a készülék egy Oculink porttal is rendelkezik. Utóbbi lehetőséget ad a fogyasztóknak egy külső GPU csatlakoztatására is. Valamint egy TF (TransFlash) porttal, mint további tárolási lehetőséggel. Az X1 támogatja a WiFi 6E-t a Bluetooth 5.2 csatlakozási lehetőséggel együtt. Így ezen a téren a készülék semmilyen módon nem szenved hiányt.

 

 

OneXPlayer X1

 

 

Mennyibe fáj majd nekünk mindez?

 

Most pedig térjünk át a döntőbb tényezőre, ami a kézi készülék árazása. Az X1 két különböző fedélzeti CPU-val kapható, ahogy azt már korábban említettük. A vállalat csomagokat is beépített, ha a fogyasztó meg szeretné vásárolni az ONEXGPU-t, amely az általuk kifejlesztett hordozható eGPU megoldás. Utóbbi a maximális grafikus teljesítményt hivatott biztosítani. Az alap változat 859 amerikai dollárról (kb. 301 000 Ft) indul. Az árképzés részleteit alább tekintheted meg:

 

  • Intel Core Ultra 5 125H + 16GB RAM + 1TB storage – $925 (kb. 324 500 Ft)
  • Intel Core Ultra 7 155H + 32GB RAM + 1TB storage – $1,100 (kb. 386 000 Ft)
  • Intel Core Ultra 7 155H + 32GB RAM + 2TB storage – $1,180 (kb. 414 000 Ft)
  • Intel Core Ultra 7 155H + 64GB RAM + 4TB storage – $1,490 (kb. 523 000 Ft)

 

Összességében a OneXPlayer X1 egy nagyszerű kézi eszköz, amely a multi-taskingra összpontosít, és a legtöbbet nyújtja a felhasználóknak. A készülék crowdfunding kampánya január 24-én indul. Ha hajlandó lennél azonnal beruházni egyre, akkor mindenképpen érdemes igénybe venni a cég által kínált ingyenes kiegészítőket is.

Forrás: NotebookCheck, PCGamesN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu