Apple Vision Pro: kétes jövő a jó előrendelések ellenére

TECH HÍREK – Hiába rajtolt el a minimum 3500, maximum 4800 dollárt kóstáló AR-headset (utóbbiról írtunk régebben!) előrendelése, nem valami pozitív a jövőkép.

 

A múlt héten indította el a headset előrendelését a cupertinói techóriás. A készülék több tárhellyel drágábban is megvásárolható, de más opciók is közrejátszanak az árban. Ennek ellenére egy elemző, Ming-Chi Kuo a Mediumon azt írta, hogy akár 180 ezer (de legalább 160 ezer) példányban is előrendelhették az Apple termékét. Viszont ez csak egy része a produktum életének: ha nincsen meg a momentum, a lendület gyorsan elfogy és később az eladások jelentősen visszaesnek! Ráadásul ez csak az egyik tényező a headset lehetséges sikere mögött…

Ming-Chi Kuo korábban azt mondta, hogy az Apple kezdeti készlete 60-80 ezer egység volt, emiatt a kiszállítási idő mindegyik modell esetében 5-7 hétre növekedett, így nem valószínű, hogy mindenki február 2-án, a rajt napján megkapja a terméket. A korai sikereknél tovább is kell viszont gondolkodni: az elemző az iPhone népszerűségére mutat. Bár az előrendeléskor gyorsan kifogyott a készlet (órákon belül hetekre nőtt a várakozási idő), ám az előrendelés kezdete után 24-48 órával mindig növekszik a kiszállításhoz szükséges idő, ami azt jelenti, hogy a telefonok iránt továbbra is változatlanul erős a kereslet.

Az elemző úgy véli, hogy az 500 ezres példányszám elérése nem lesz nagy kihívás, ugyanis korábban azt írta, hogy a WWDC 2024 előtt Amerikán kívül is elérhetővé fog válni az Apple Vision Pro, de azt se felejtsük, hogy a kezdeti jó eredmények után visszaesésre kell számítanunk, ezért a fogyasztói viselkedést és a keresletet folyamatosan szemmel kell tartani. A 3500 dolláros ár nagy faktor abban, hogy nem sokan vásárolnak ilyen headsetet (forintban ez közel 1,5 millió lenne!).

Talán ezért nem csoda, hogy a pletykák szerint egy olcsóbb modell is készül, és ezt jövőre dobhatja az Apple a piacra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu