Gmail Androidon: a lustáknak kényelmi funkció jön nemsokára

TECH HÍREK – Így könnyebben megszülethetnek a vázlatok, amik akár a fejünkben is ott lehetnek.

 

Az emailek írása nem mindenkinek az erőssége. Ebben segíthet a Gmailbe is hamarosan készülő mesterséges intelligencia. Bár első blikkre nincs számottevő fontossága, vannak emberek, akik biztosra akarnak menni, hogy a megfelelő típusú emailt küldik el. Ehhez azért jól jön, ha fejben összerakjuk a mondanivalónkat, amihez egy vázlat jól jöhet. Na, pontosan ebben nyújthat nagy segítséget a Google emailszolgáltatása: a TheSpAndroid  ugyanis olyan funkciót fedezett fel az app Androidos verziójában, ami még nem érhető el nyilvánosan.

A funkció lényegében egy STT (speech-to-text), azaz beszédből szöveg megoldásra alapul. Mi diktáljuk a parancsokat, a Gmail pedig összeírja ezekből a vázlatot. Kellemes funkció? A lustáknak minden bizonnyal az, és a lent látható kép alapján nem rossz az elképzelés sem. Az appban már ott rejtőzik a technológia, de egyes flageket módosítani kell, hogy bekapcsoljuk a Draft Email with Voice funkciót, ami a mesterséges intelligenciát is alkalmazza, így segít abban, hogy gondolataink egy összefüggő emaillé álljanak végül össze, így nem kell attól aggódnunk, hogy valamit elrontunk.

Nem ismert, hogy a Google mikor indítja el nyilvánosan is a Draft Email with Voice-ot az Androidos készülékeken, de ez az újítás is bizonyítja, hogy a mesterséges intelligenciával hosszabb távon tervez a Google (ennek másik példája az, hogy a Google Assistantot is láthattuk már a Barddal ötvözve; a chatbot idővel minden szolgáltatásba el fog jutni a techvállalat szerint). Az okostelefonokban is egyre inkább terjed az MI, és ezt az éppen Android-alapú One UI-t használó Samsung Galaxy S24 is mutatja (kérdés, hogy náluk vajon tényleg fizetőssé válnak-e a későbbiekben a mesterséges intelligenciára építő funkciók; erről nemrég írtunk!).

Aki pedig nem akarja ezt a megoldást választani, továbbra is kényelmesen (?) legépelheti saját mondanivalóját. Elvégre nincs ebben semmi rossz, hiszen eleddig ez volt az egyetlen megoldás (kivéve, ha a titkárnőnknek diktáltunk).

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu