Már most „üzérkedik” az Apple Vision Pro-t!

TECH HÍREK – Új hardver, a szükségesnél alacsonyabb készlet, ezen magukat degeszre keresni kívánó emberek… valahogy ez mindig bekövetkezik.

 

Az Apple Vision Pro már előrendelhető, de azért több hetet is várni kell rá, ha nem voltunk az első előrendelők között (ők még talán meg is kapják február másodikán, az AR-headset rajtjának napján a készüléket), hiába kell érte minimum 3500, maximum 4800 dollárt fizetni. (Ehhez még az amerikai államonként eltérő adó mértéke is hozzácsapódik, ugyanis nincsen egy szövetségileg rögzített ÁFA-kulcs.) Ám nem készült annyi headsettel az Apple mint amennyire szükség lett volna (ami azt jelenti, hogy az Apple termékeiért rajongó felhasználóknak rengeteg elfekvő pénze van, mert 3500 dollár odaát sem kevés).

Emiatt nem csoda, hogy a Bloombergnek író Mark Gurman felfedezte, hogy a StockX-en már valaki próbál hasznot húzni az Apple Vision Pro-ból. A hivatalos oldalon 3900 dollárért kínált termékért ugyanis 9999 dollárt kér a site-on! Az tehát egy több mint 100%-os haszonkulcs! Tehát vagy valaki fizet egy kisebb összeget, de később kapja meg a terméket, vagy egy hatalmas zsák lóvét dob ki az ablakon, viszont jóval korábban a kezei között lehet az Apple Vision Pro. A 256 GB-os modell (az alapverzió) 3500 dollár a gyártótól, a StockX-en pedig 5000 dollár. Majdnem 50%-os haszonkulcs. Nem jobb a helyzet az eBay-en, ugyanis itt 4500 dollárt kérnek a 256 gigás modellért.

Figyelembe kell venni azt, hogy az Apple weboldaláról csak amerikai Apple ID-vel lehet vásárolni (ugyanez az App Store-ra, az Apple Musicre és a TV-re is vonatkozik), szóval az Egyesült Államon kívül élő rajongók csak a skalpolók segítségével tudnak hozzájutni a headsethez, mert a cupertinói techóriás a WWDC 2024-ig nem fogja nagyobb területeken elindítani az Apple Vision Pro-t, amiről a minap írtuk, hogy 160-180 ezer előrendelést szedett össze, de a hosszabb távú támogatáson és érdeklődésen múlik minden, nem csak a kezdeti eredményeken…

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu