A Google Chrome-ban is segíteni fog a mesterséges intelligencia, a Gboard is könnyíteni fog

TECH HÍREK – Az egyik programban az írás, a másik programban a beszéd segítségével az írás valósulhat meg kifejezetten könnyen.

 

A Google elkezdte a Chrome böngészőjét is felvértezni a mesterséges intelligenciával, amelynek piacán a Microsoft által támogatott OpenAI és a Meta is alaposan jelen van. A Google bejelentése a napi felhasználóknak nyújthat nagy segítséget, ugyanis egy MI-támogatott írói asszisztens jöhet a böngészőjébe. Ez jelenleg egy kísérleti funkció, és csak a rendszeres és „kazuár” felhasználók férhetnek hozzá. Az MI-s újítások között a böngészőfülek kezelése és a témás, háttérképes böngészőszépítés is meg lett említve a Chrome-vezető Parisa Tabriz blogposztjában.

A Google azért használja a mesterséges intelligenciát a fejlesztésekhez, hogy a valós felhasználói fájdalmi pontokon segíthessen, és emiatt is jön egy írói asszisztens a Chrome böngészőhöz, de a többi újítással szemben erre még várni kell februárig (Chrome 121), és elvileg csak az Egyesült Államokban. A Microsoft már MI-vel meghajtott böngészővel rendelkezik az Edge-ben az OpenAI támogatása miatt, és a keresőmotorját, a Binget is megtuningolta vele, így a Google kissé lemaradásban van. Ha esetleg nem csak Amerikában lehet aktiválni a funkciókat, a beállításokból elérhetjük őket majd (szinte kizárt, hogy az Alphabet ennyire korlátozóan állna hozzá az újításhoz).

A 9to5Google-n pedig arról is olvashatunk, hogy a Gboard az okostelefonokon úgy fog segíteni, hogy a hanggal történő gépelés kifinomultabb és egyszerűbb legyen, ugyanis jelenleg a hangga gépelő ablakot úgy hozhatjuk elő, hogy a mikrofon ikonra bökünk a billentyűzeten, és utána kezdünk beszélni, ám az új frissítéssel a billentyűzetes applikáció mindig fülelni fog, így könnyebben nekiülhetünk a diktálásnak. A funkció a Gboard 13.8-as béta verziójában bukkant fel, és ki is lehet kapcsolni, ha nem akarjuk ezt használni (morális kérdéseket vet fel, hogy tényleg ki lehet-e kapcsolni a folytonos fülelést).

Vajon a Gboardos újítás csak a Google Pixel telefonjaira lesz elérhető, vagy a többi Androidos készüléken is lehetőségünk lesz rá?

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu