Multimédia streamelő szolgáltatást is tervez az új platformjára a Nintendo?

A japán cég végre nem csak a videojátékokkal tervezhet a saját online felületén.

 

Nemrég Nash Weedle a Twitteren megosztott egy rövid ideje bejegyzett szabadalmat, miszerint streamelt tartalmak kiválasztásáról és megrendeléséről szól. A védjegy ezen túl még meghatározza a rendszereket, amellyel jelzik az elérhető tartalmakat, illetve azt is, hogy mit láthattunk, így mondhatni egy online videótárnak is nevezhetnénk azt, amit a nagy N tervezett. Jelenleg ugyebár nincs ilyen az eShopon, ugyanis csak a játékokat találhatjuk meg a japán cég online felületén.

Önmagában ez nem jelent sokat, viszont ehhez hozzá tudunk tenni egy álláshirdetést. Ezt a Nintendo amerikai leányvállalata tette közzé, és egy szoftvermérnököt keresnek, aki tapasztalt a multimédiához köthető technológiában. Ez az állásajánlat is a Twitteren bukkant fel. Ebből adódóan akár úgy is gúnyolhatnánk a japán cég szolgáltatását, hogy Nintendoflix, mert nagy felhasználói bázissal rendelkező videojátékos konzolokban lenne alkalmazva a szoftvermérnök munkája.

Az időzítést nem nevezhetjük véletlennek. Az idei év során a pletykák szerint meg fog jelenni a Nintendo Switch utódja, és már hallottunk két lehetséges megjelenési dátumról is (mindkettőről szó volt tavaly a hírekben), és erre készülhet a multimédia streaming szolgáltatás is, így a nagy N nem csak a játékokkal próbál erősíteni (ugyanis egy konzol számára a nyitócímek kiemelt fontossággal bírnak!), hanem ezen felül további szolgáltatásokra is számíthatunk. Az még kérdéses, hogy milyen tartalmakat kapunk ott, de valószínűleg a Pokémon sorozat ott lesz, hiszen a Game Freak IP-je már a Game Boy óta a nagy N-hez kapcsolódik.

Ha a Nintendo dörzsölten gondolkodik, átugorja a The Pokémon Company fenyegetéseit (erről tegnap volt szó a hírekben), és így a Switch 2-re (vagy akármi is lesz a konzol neve…) elhozza a Palworldöt, ugyanis hiába ugrálnak a Pokémon-cégnél, hogy egy satnya másolat, mégis milliós eladásokat hozott össze korai hozzáférésben. És azt egy ROSSZ játék nem éri el. Nintendo TV lesz animével…?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu