StarCraft: Mass Recall: egy hihetetlenül komoly mod! [VIDEO]

Ha valaki arra vágyott, hogy a StarCraft 2-ben lehetősége legyen az első részt és a Brood War kiegészítőt is végigjátszani, most ezt már megteheti!

 

A StarCraft: Mass Recall tehát egy felettébb masszív modnak tekinthető, ugyanis teljes egészében remake-elte a StarCraftot, illetve a StarCraft: Brood Wart, és ehhez új modellek és jelenetek is készültek. Mivel a StarCraft második része free-to-play, maga a mod is ingyenesen hozzáférhető, így nem kell fizetni sem a projektért, ami hosszú ideig állt fejlesztés alatt. Ez nem holmi túlzás: a modderek tíz éven keresztül dolgoztak rajta!

A StarCraft: Mass Recall munkálatai tehát 2014-ben kezdődtek, és már 2015-ben játszható volt a teljes StarCraft és a Brood War kampánya, nem beszélve a három „rejtett” pályáról, ám a további kilenc évben a projekt jelentős növekedésnek indult. 2019-ben bukkant fel a projekt 7.0-s frissítése, amiben a játék jelenetei is elérhetővé váltak. A Mass Recall eközben a nagy felbontású küldetésinformációs képernyőit átemeli a StarCraft Remasterből, és ezeket kombinálja a StarCraft 2 teljes három dimenziós modelljeivel. Ma a modban már ott van az Enslavers Redux is, ami az egyik legismertebb rajongói StarCraft kampányt emelte át a második részbe. Ez már olyan plusz, amire tényleg elismerően bólinthatunk.

Még az alakulatok is kellő törődésben részesültek. Mintha mindegyik egység retró remodellezésen esett volna át, a portréképek is klasszikusak, és a legtöbb esetében egyedi modelleket és portrékat is használhatunk, amik passzolnak a frakciókhoz is a fajok mellett. És hiába telt el több mint tíz év a StarCraft második részének megjelenése óta (és vált így retróvá maga az alapjáték is), hihetetlen elkötelezettség jellemzi a csapatot a fejlesztés mellett.

Az SC2Mapsteren tölthetjük le a StarCraft: Mass Recallt, ami legutóbb tavaly januárban kapott frissítést. De jobb, ha azért mégis beszámolunk róla, mert érdemes egy próbát tenni vele, pláne akkor, ha StarCraft-rajongók vagyunk!

Forrás: PCGamer, SC2Mapster

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu