Final Fantasy VII Rebirth: minden, amit a State of Playről megtudtunk; itt a demó! [VIDEO]

A Square Enix egy raklapnyi új információt közölt a nemsokára megjelenő játékáról.

 

Kezdjük az új karakterekkel. Zárójelben az angol szinkronhangjuk látható. Cissnei (Kayli Mills) a Gongaga Ifjúsági Koalíció vezetője. Először a reaktor felrobbanása után látogatott el ide a segélyakció részeként, majd végül letelepedett. Múltját rejtély övezi, de a harcban és a vezetésben való jártassága arra utal, hogy nem amatőr. Ezeket a harci képességeket alkalmazza, miközben a makónak való kitettség miatt megvadult ördögök ellen küzd. Bugenhagen (Frank Todaro) a Cosmo Canyon kiemelkedő planetológiai szakértője. A bolygó tanulmányozásának szentelte magát, és most számtalan tanítványával osztja meg tanításait. Tudós is, hiszen számos okos eszközt talált fel, például a Cosmo Canyon energiáját biztosító szélturbinákat, a bolygó hangját figyelő hallgatócsöveket és a hatalmas megfigyelő teleszkópját. Zangan (Jamieson Price) a harcművészetek névadó stílusának mestere és alapítója. Beutazza a világot, hogy tanítsa a mesterségét, és közben 128 tanítványt gyűjt. Miközben Nibelheimben tartózkodik, Tifát a szárnyai alá veszi, és szorgalmasan dolgozik a harcstílusa által inspirált gyakorlatok népszerűsítésén. Johnny (Yuri Lowenthal) a 7-es szektor alvilági negyedének szeretetre méltó tökfilkója, aki hajlamos az elragadtatásra. Miután elhagyta Midgart, átsodródott Costa del Solba, ahol megkapta élete állítólagos lehetőségét. Ám hiába lett egy szálloda tulajdonosa ezen a napfényes nyaralóhelyen, az üzlet korántsem virágzik: egyetlen ember sem vendégeskedik a létesítményében.

Rufus Shinra (Josh Bowman) a Shinra Electric Power Company fiatal, frissen beiktatott elnöke. Apja halála után vette át a vállalat vezetését. Célja, hogy szakítson a szerinte elavult gyakorlatokkal, és helyette új hitvallással építse újjá a vállalatot; beiktatási beszédében egy új korszak hajnalát hirdeti. Tseng (Vic Chao) a Shinra Általános Ügyek Osztálya török egységének vezetője. Ügyesen irányítja különc beosztottjait, és profi csapattá gyúrja őket. Miután Rufus átveszi az elnöki posztot, Tseng a színfalak mögött dolgozik, mint az új jobbkeze. Reno (Arnie Pantoja) a Shinra Általános Ügyek Osztálya turk egységének tagja. Reno tüzes vörös hajáról és állandó gúnyos vigyoráról ismert, és távolságtartó távolságtartást sugároz. A 7-es szektor lemezének ledöntésére indított akció során megsérült, és jelenleg felmentették a szolgálat alól, gyógyulási szabadságon van. Rude (William Christopher Stephens) is ennek az egységnek a tagja. Nem pazarolja a szavakat, inkább hagyja, hogy az öklei beszéljenek. Jelenleg Renót helyettesíti egy olyan küldetésen, amelynek során a palástosok nyomába erednek Elenával, az új újoncukkal. Roche (Austin Lee Matthews) a 3-C Soldier egyik egyeduralkodója, akit leginkább a sebesség iránti olthatatlan vágyáról ismernek. A Midgarban vívott ádáz csatájuk után Roche megkedvelte Cloudot. Most megfogadta, hogy újdonsült „barátját” a világ végére is követi. Hojo professzor (James Sie) Shinra kutatási és fejlesztési részlegének igazgatója. Számos csavaros biofegyver kifejlesztésén dolgozott, nem törődve sem az etikával, sem a józan tisztességgel. Hojo számára az emberi élet csak eszköz a tudományos cél eléréséhez. Jelenleg az „újraegyesülés” hipotézisét próbálja igazolni a palástos emberek bolygóközi vándorlásának vizsgálatával.

A harci rendszerben a Foliókat kell megemlítenünk. Ezek a felbecsülhetetlen értékű kötetek különböző harcművészetekre vonatkozó útmutatásokat tartalmaznak a kardforgatástól a közelharcig. A Maghnata Könyvek bármelyik fiókjában a világon bővíthetők, így új képességekhez juthatunk hozzá. Ehhez azonban képességpontokat kell költeni, amelyeket alkalmi munkák és egyéb tevékenységek elvégzésével szerezhetünk meg. Több szinergia képességet is listázott a Square Enix ezen túl. A Sweet-and-Sour Salvo során Barret és Aerith pózba vágja magát, és egy sor távolsági csapást ereszt el. A Soldier Moogle Class során Cloud felpattan Cait Sith moogle-jának fedélzetére, és kardját kölcsönadja neki, hogy „kézbesítsen”. A Call of the Wild aktiválásakor Tifa és Red XIII előveszik belső harcosukat, hogy szélesebb hatókörben megtizedeljék az ellenségeiket. A Mystic Multiplicationnel Aerith klónozza Yuffie-t, aki lendületes támadást indít. A Ringmaster során Aerith átveszi az irányítást Red XIII felett, és egy széles területre kiterjedő távolsági támadást indít. A Feline Fury során Red Vörös XIII és Cait Sith állatias odaadással tör előre. A Halcyon Descent aktiválásakor pedig Cloud és Yuffie a levegőbe ugrik, és felülről végrehajt egy kombót.

Néhány helyszínről is beszélt a Square Enix. Costa del Sol a kontinens mindig napos tengerpartján épült virágzó üdülőváros. Az óceáni oázis minden látogatóját kecses táncosnők és színes virágfüzérek fogadják. Bár számos látnivalóval rendelkezik, legnagyobb vonzereje az érintetlen homokos strandok, amelyek mindig tele vannak frissítő fürdőzésre vágyó turistákkal. Gongaga a zöldellő dzsungel közepén fekvő kis falu. Egy szörnyű makóreaktor-robbanás helyszíne is. A Gongaga gombák, amelyek a környező sűrűben nőnek, csodálatosan illatosak, és sokan csemegének tartják őket. A robbanás miatt a Gongaga-reaktor a mai napig nem üzemel. A Cosmo Canyon egy száraz terület, amelyet élénkvörös földje és fenséges szakadékai jellemeznek. A „planetológia szentélyeként” ismert, itt számos, a bolygó tanulmányozásának szentelt tudós található. Ugyanakkor a makófogyasztást mellőző aszkéták és a régió mély spiritualitása által csábított turisták is lakják. A makó helyett maga a település a szélenergiára támaszkodik. A kanyonban számos szélmalom található, amelyek a kanyon falai között süvítő orkán erejű szeleket hasznosítják. Az öt évvel ezelőtti Nibelheim a Nibel-hegy lábánál fekvő csendes, elavult falu és a Shinra első makoreaktorának helyszíne. Míg a reaktor egykor jólétet hozott a faluba, most úgy tűnik, hogy a szörnyetegek melegágya lett, és a háborús hőst, Sephirothot hívják, hogy vezesse a nyomozást az ügyben. A Shinra-kastély egy romos épület Nibelheim külvárosában, amely a Shinra Electric Power Company tulajdonában van. Bár egykor képzett kutatók egy csapatának adott otthont, akik titkos kísérleteket végeztek a földalatti kamrákban, most üresen áll, és még Nibelheim lakói sem léphetnek be.

A tengeri (Ocean) chocobók vízi közlekedésre, az erdei (Forest) verziójúk pedig a fás területeken lesznek jók. A Tiny Bronco Cid gépe, amellyel a kis leszállópályák között közlekedhetünk, ugyanis ez egy repülőgép. Az utazás során lesznek olyan helyzetek, amikor Cloud társainak kell átvenniük a vezetést. Használjuk ki az egyes karakterek különleges tulajdonságait, hogy a kalandjukat a helyes irányba tereljük. Red XIII például képes falakon futni, míg Cait Sith a moogle segítségével nehéz tárgyakat dobálhat.

Chadley a segítségünket kéri a világ megismerésének elmélyítésében. A különböző régiók felfedezése során új, kincsekben és természeti csodákban gazdag területeket fedezhetünk fel, és az így szerzett adatpontokkal hasznos új matériák kifejlesztésére koncentrálhatunk. Lesz egy harci szimulátor, amelyben Chadley-nek a kutatásában és teljesítsünk harci feladatokat, hogy új, nagyobb kihívást jelentő harcokat oldjunk fel a VR harci szimulátorban. Szálljunk szembe digitalizált summonokkal, és a siker esetén megkapjuk a materiájukat. Az útjelző kövek lerombolása fényt szabadít fel, amely az utazókat egy summon szentélyéhez vezeti, amelyben egy isteni tudással teli kristály lapul. Ha sikeresen ráhangolódunk erre a kristályra, akkor felerősíthetjük a summon materiáját és gyengíthetjük a harci próbatételben.

Egy halom minijátékról is szó esett. A delfin-show során kapaszkodjunk Priscilla jól képzett delfin barátjába, és jussunk át a Junon alatti vizeken. Hagyjuk, hogy Delfin úr a kedvelt strandlabdáit pattogtassa, hogy javítsuk a hangulatát, és ezzel farokúszója nagy sebességre válthat. Felpattanhatunk egy aknakocsira, hogy izgalmasan száguldjunk lefelé a Corel-hegyen. Pusztítsuk el az út során felbukkanó Shinra ládákat a hasznos tárgyakért. Csatlakozhatunk az űrvadászokhoz az aljas Gilgamesh hadsereg elleni háborújukban, és biztosítsuk a békét a galaxisban. Vezessük a csillagcirkálódat, és pusztítsuk el a szabadságunkat fenyegető flottát. A Jumpfrog során használjuk ki a bennünk rejlő varangyot, és a kétéltű reflexeinket próbára teszik az akadályok elhárítása során. A végére való eljutással a Peerless Polliwog címet is megkapjuk. A Costa del Sol egyik tengerparti bódéjában található egy lövöldöző, a Pirate’s Rampage. Célozzunk és lőjük le a mozgó célpontokat, hogy kiérdemeljük a tengerek legjobb lövészének hírnevét. A Run Wild során Red XIII-at irányítva versenyezhetünk egy kegyetlen négycsapatos csatában, hogy kiderüljön, ki a dzsungel igazi királya. Ellenfeleink védelmét áttörve a labdát a kapujukba lőhetjük, de közben a sajátunkat is védeni kell. A sivatagi roham során zúzzuk porrá a dobozok hegyeit mint egy Corel börtönlakó, aki kiereszti a gőzt. Manőverezzünk végig egy kanyargós pályán, hogy minél több dobozt semmisítsünk meg a megadott időn belül. Rufus beiktatási felvonulása során Cloud Shinra-katonaként beszivárgott az ünnepségre és átveszi a felvonulás kapitányának szerepét. Vezessük a kiképzőcsapatot egy sikeres előadáson, hogy elnyerjük az áhított elnöki dicséretet. Végül van egy stratégiai játék, a Fort Condor is, amelyben bábukat kell elhelyeznünk a pályán, hogy megvédjük a bázisodat és elpusztítsuk az ellenségét. Még Cloud és barátai is csatlakoznak a harchoz parancsnokként; mindegyikük rendelkezik egy egyedi képességgel, amely megfordíthatja a csata menetét.

Végezetül már elérhető a demó, ami a Fall of a Hero in Nibelheim címet kapta. Ez egy hosszabb visszaemlékező, flashback részt tartalmaz, amelyben Cloud Strife felidézi egy korábbi küldetését katona pályafutása során. Ez volna a nibelheimi incidens. A demó a befejezést követően február 21-én frissítést kap, amely megnyit egy újabb játszható részt Dawn of a New Era in Junon címmel. Ahogy már írtuk, a demó végigjátszásával egy Kupo Charmot (meghatározott arányban növeli a kitermelt nyersanyag-tárgyak számát) és egy Survival Setet (potionok, etherek) kapunk, és a Nibelheim-epizód befejezése során átugorhatjuk ugyanezt a részt a teljes játékban. A Square Enix a demóban szereplő Junon területet megváltoztatta, hogy a tartalmat tömörebbé tegye, így a fejlődés nem vihető át a teljes játékba. A teljes játék előtt a legújabb frissítést telepítsük, hogy a két bónuszt (skippelés és a két tárgy) megkapjuk.

A Final Fantasy VII Rebirth február 29-én érkezik PlayStation 5-re.

Forrás: Gematsu, Gematsu, PlayStation Store

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu