Persona 3 Reload: az Atlus új remake-jét úgy viszik, mint a cukrot!

Az Atlus nyilvánosságra hozta a Persona 3 Reload megjelenési heti eladásait, és megerősítette, hogy a kritikusok által elismert remake a leggyorsabban fogyó cím a cég történetében.

 

 

A Persona 3 Reload eladásai már most meghaladták az 1 milliót. Ezzel az eredménnyel a cím minden idők leggyorsabban fogyó Atlus-játéka lett!

A szeretett RPG-sorozat harmadik fővonalbeli részének remake-je február 2-án jelent meg PC-re, valamint az Xbox és PlayStation konzolok utolsó két generációjára.

A Persona 3 Reload azonnal hatalmas kritikai elismerést kapott. Számtalan rajongó és kritikus dicsérte az eredetihez való hűségét az életminőségi fejlesztésekkel kombinálva, például azzal, hogy a játék mentése nélkül is visszatekerhető az idő.

Az RPG korai kereskedelmi lendületének sikerült megfelelnie a csodálatos kritikai fogadtatásnak, amit az Atlus is megerősített. A Sega leányvállalata február 8-án a Twitteren osztotta meg a játék megjelenési heti teljesítményét. Elárulta, hogy a P3R már hat nap után elérte az 1 milliós eladási számot világszerte. Az a sebesség, amellyel az RPG elérte ezt a mérföldkövet, az Atlus valaha készült leggyorsabban fogyó játékává teszi.

Bár a stúdió nem közölte a cím teljesítményének platformonkénti bontását, a Valve saját adatai szerint a Steam nagyban hozzájárult a Persona 3 Reload korai elterjedéséhez.

Ha a nagyobb képet nézzük, egy másik tényező, amely kétségtelenül szerepet játszott ebben a történelmi sikerben, az a tény, hogy a P3R az első olyan új fővonalas sorozatrész, amely egyidejűleg több platformon is megjelent. (A Nintendo Switch kivételével minden modern játékrendszeren elérhető.) Habár ez az „új” címke azzal a kitétellel jár, hogy a játék csak egy remake, nem pedig egy teljesen új élmény. Ám ez csak még lenyűgözőbbé teszi, hogy 70 dolláros teljes áron ilyen nagy közönséget tudott magához vonzani.

 

A Persona 3 Reload a pletykák szerint csak a kezdet lesz

 

A rendkívül sikeres megjelenés ellenére az Atlus nem biztos, hogy szeretne megpihenni a babérjain. Hiszen néhány friss adatbányászati kísérlet arra utal, hogy a P3R is kap még legalább egy DLC-t. Ez a bővítmény állítólag a The Answer újragondolása lesz. Egy epilógus fejezet, amely jelenleg hiányzik a játékból. Azonban a PS2-es Persona 3 FES egyik nagy eladási pontja volt. Emellett egy hiteles Atlus bennfentes nemrég arról számolt be, hogy a cég jelenleg három további Persona remake-en dolgozik. Azt állítja, hogy a Persona 1, 2 és 4 új verziója is készülőben van…

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu