Miért tűnik szokatlanul rondának néhol a Final Fantasy VII Rebirth demója?

A Square Enix következő játéka már kipróbálható (és a demó a későbbiekben még frissülni fog), de a vizualitás nem tűnik tökéletesnek.

 

Ha esetleg van a közelünkben egy PlayStation 5, akkor talán ki is próbálhattuk a Final Fantasy VII Rebirth demóját, de annak főleg a Performance grafikus módja okoz érdekes látványvilágot. Úgy tűnik, hogy minden elmosódottnak tűnik, de ezt nem az alacsony felbontás okozza. John Linneman, a Digital Foundry és a DF Retro szerkesztője a Twitteren arról beszélt, hogy a demónak van néhány nagyon is meglepő és komoly problémája. Az Unreal Engine 4 mondhatni teher, de bizarr tervezési hibákat is említett azzal kapcsolatban, hogy miképp pakolták össze a vizuális asseteket. A Performance mód képminősége nem a legjobb, de legalább jól fut, tette hozzá.

Nem is az a baj, hogy túl alacsonyra csökken a dinamikus felbontás! Linneman szerint a Performance grafikus módban 1440p-n fut a Final Fantasy VII Rebirth, de ennek negyedén, tehát 360p-n fut a post processing, és ezért mosódik el a játék! Ez felettébb nagy hibának nevezhető, és remélhetőleg a Square Enix a teljes játék megjelenésére, de legkorábban a demó már megerősített tartalmi frissítésére egy patchet készít, mert ezt a japán cég nem hagyhatja figyelmen kívül.

Itt viszont meg kell állni egy percre, mert el kell gondolkodni azon, hogy mégis hogyan nem vették észre ezt a bugot a tesztelés során? Ha egy garázsfejlesztésről lenne szó, amit egyetlen ember készített mindennemű külső tesztelés nélkül, akkor még azt mondanánk, hogy megesik, mert általában kell egy másik szempár átnézni az esetleges hibákat… de itt egy AAA játékról beszélünk, amit Japán egyik legnagyobb játékipari cége hozott létre, és nekik biztosan nem kevés tesztelésük is volt a projekt során. Ezért is érthetetlen ez a vizuális hiba.

A Final Fantasy VII Rebirth február 29-én fog megjelenni PlayStation 5-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu