Nintendo Switch 2-re is készülnek a SEGA új játékai!

A Nintendo új hardverével, a Nintendo Switch 2-vel a pletykák szerint a japán kiadó komolyan számol, és állítólag a verekedős franchise-uk új része is készül…

 

A minap írtunk arról már, hogy a Nintendo talán a március közepén érkező Game Developers Conference előtt már leleplezheti a Switch hivatalosan még névtelen utódját, és a Twitteren egy SEGA/Atlus-bennfentes, Midori további részleteket közölt arról, hogy hogyan kötődik a japán cég a konzolgyártóhoz. A The Game Awards során a SEGA közölte, hogy rebootolni fogja több régebbi IP-jét is, így a Jet Set Radio, a Streets of Rage, a Golden Axe, a Shinobi és a Crazy Taxi is fel fog bukkanni, és a célplatformok között a Nintendo új hardvere is szerepel!

Hozzátette, hogy az új Jet Set Radio nem egy remake lesz (és nem is egy remaster, amit korábban a SEGA tervezett is), hanem egy reboot (régi és új karakterekkel egyaránt), ami valamikor 2026-ban fog megjelenni. Eredetileg 2027-ben jött volna ki, de a fejlesztés során megváltozott a projekt, és most olyan kezdeményezés van a SEGÁn belül, hogy új módon rebootoljanak sok korábbi játékot. A Golden Axe kapcsán azt írta, hogy ez halasztva lett, de ezt később a bennfentes törölte, ám a Redditen mondanivalóját megőrizték (annyit írt, hogy 2023-ban jött volna ki, de a terv megváltozott). A Crazy Taxi számára is remake és reboot kezdeményezés indult, és 2027-re tervezik ezt; a The Game Awardson bejelentett projekt egy reboot lesz online elemekkel, nem pedig remake.

Kitért a Virtua Fighterre is. Ez a SEGA három évtizede létező verekedős franchise-a, így ezzel is foglalkozhatna a japán cég. Midori szerint foglalkozik is, és itt is egy reboot készül. Ez állítólag nem a Ryu Ga Gotoku Studionál készül, hanem a legújabb Virtua Fighter játékok stábja áll mögöttük. Egyjátékos és többjátékos elemek is lesznek, és a keménymagot (továbbá a kompetitív, eSportoló játékosokat) akarja a SEGA megszólítani velük.

Izgalmasnak hangzik.

Forrás: WCCFTech, Twitter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu